ccf

E.S. vs. ROMANIA si BULGARIA – Incalcarea art. 8 din Conventia Drepturilor Omului privind dreptul la respectarea vietii private si de familie. CEDO a constatat ca Romania a incalcat art. 8 din Conventie in legatura cu dreptul reclamantei la respectarea vietii sale de familie in masura in care este in discutie procedura incredintarii minorului

Data: 26 November 2018, 12:10 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1478 afisari

In cauza E.S. contra Romaniei si a Bulgariei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a stabilit ca Romania a incalcat articolul 8 din Conventie in legatura cu dreptul reclamantei E.S. la respectarea vietii sale de familie, in masura in care este in discutie procedura incredintarii minorului.


E. S. s-a plans CEDO in legatura cu ruperea legaturilor dintre familia sa si fiica sa, rupere cauzata de lipsa unei reactii prompte a autoritatilor romane si bulgare cu privire la returnarea copilului rapit de socrii reclamantei E. S., de durata procedurii de incredintare in Romania, precum si de aplicarea drepturilor de incredintare a copilului.

In esenta, E. S. a invocat articolului 8 din Conventie, formulat dupa cum urmeaza:

1. Orice persoana are dreptul la respectarea vietii sale private si de familie, a domiciliului sau si a corespondentei sale.

2. Nu este admis amestecul unei autoritati publice in exercitarea acestui drept decat in masura in care acest amestec este prevazut de lege si constituie o masura care, intr-o societate democratica, este necesara pentru securitatea nationala, siguranta publica, bunastarea economica a tarii, apararea ordinii si prevenirea faptelor penale, protejarea sanatatii sau a moralei, ori protejarea drepturilor si libertatilor altora”.

Extras din hotararea CEDO:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.