ccf

Esecul judecatoarei scapate de excluderea din magistratura

Data: 15 September 2022, 19:32 | autor: L.J. | 0 comentarii | 3035 afisari

O judecatoare care a scapat de excluderea din magistratura s-a confruntat cu un esec la Consiliul Superior al Magistraturii.Este vorba despre judecatoarea Daniela Cimpoeru (foto) de la Judecatoria Panciu, fosta presedinta a instantei. Joi, 15 septembrie 2022, CSM a publicat o hotarare care o vizeaza pe magistrata.

Ne referim la Hotararea nr. 2056 din 8 septembrie 2022, prin care Sectia pentru judecatori a CSM i-a respins Danielei Cimpoeru contestatia impotriva raportului de evaluare pentru perioada 1 ianuarie 2018 – 8 octombrie 2021 si a punctajului obtinut in urma acestui raport.

Motivul invocat de judecatorii CSM este tardivitatea. Mai exact, sectia sustine ca Daniela Cimpoeru a depus contestatia la 5 august 2022, la o zi dupa expirarea termenului de 30 de zile de la comunicare, calculat conform art. 43 alin. 1 din Regulamentul privind evaluarea activitatii profesionale a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului CSM nr. 676/2007.


Excludere inlocuita cu suspendare


La 6 februarie 2020, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a sanctionat-o pe Daniela Cimpoeru cu excluderea din magistratura, gasind-o vinovata de savarsirea urmatoarelor abateri disciplinare (conform art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor):

- c): „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”;

- t) teza a II-a: „exercitarea functiei cu grava neglijenta”.

Pe de alta parte, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a respins actiunea disciplinara a Inspectiei Judiciare legata de abaterea disciplinara de la litera m): „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”.

La 1 februarie 2021, Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a admis Danielei Cimpoeru recursul, inlocuind excluderea din magistratura cu suspendarea din functie timp de 6 luni. ICCJ a dispus aceasta sanctiunea disciplinara doar pentru abaterea disciplinara de la art. 99 lit. c din Legea 303/2004 (atitudini nedemne), instanta suprema respingand actiunea disciplinara cu privire la abaterea de la litera t teza a II-a (grava neglijenta).


>> Hotararea 2056/2022 a Sectiei pentru judecatori


sursa foto: Justitiecurata.ro

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.