ccf

Examenul de primire in profesia de avocat 2015. Baremele de corectare dupa solutionarea contestatiilor

Data: 18 September 2015, 14:01 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2256 afisari

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii, vineri 18 septembrie 2015, baremele de corectare la proba scrisa tip grila sustinuta in data de 14 septembrie 2015 de candidatii la examenul de primire in profesia de avocat – pentru obtinerea titlului de avocat stagiar si pentru obtinerea titlului de avocat definitiv, modificate in urma solutionarii contestatiilor la barem.


Procesul-verbal al Comisiei nationale de examen:

In conformitate cu prevederile art. 21 din Regulamentul – cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – I.N.P.P.A. (in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice,

Comisia nationala de examen,

Analizand contestatiile la baremul de evaluare la examenul din data de 14.09.2015, precum si opiniile formulate de membrii Comisiei de solutionare a contestatiilor la barem, organizata pentru fiecare disciplina („Comisia”),

DISPUNE URMATOARELE:

1. In baza opiniei majoritare a membrilor Comisiei, se admit contestatiile la urmatoarele intrebari de la disciplina ,,Drept civil” – stagiari:

a. Intrebarea de la Grila 1 (24), Grila 2 (27), Grila 3 (29), Grila 4 (28)

La aceasta intrebare se considera corecta indicarea:

- literelor b) si c), sau

- numai a literei c)

Se acorda un (1) punct la aceasta intrebare candidatilor care au indicat ca varianta de raspuns literele b) si c), precum si candidatilor care au indicat ca varianta de raspuns numai litera c).

b. Intrebarea de la Grila 1 (31), Grila 2 (31), Grila 3 (22), Grila 4 (31)

Aceasta intrebare se anuleaza.

Se acorda un (1) punct la aceasta intrebare tuturor candidatilor.

2. In baza opiniei majoritare a membrilor Comisiei, se admit contestatiile la urmatoarea intrebare de la disciplina „Drept procesual civil” – stagiari:

intrebarea de la Grila 1 (46), Grila 2 (58), Grila 3 (44), Grila 4 (57)

La aceasta intrebare se considera corecta indicarea:

literelor b) si c), sau

numai a literei b)

Se acorda un (1) punct la aceasta intrebare candidatilor care au indicat ca varianta de raspuns literele b) si c), precum si candidatilor care au indicat ca varianta de raspuns numai litera b).

3. Se resping toate celelalte contestatii la baremul de evaluare, formulate de candidatii care s-au prezentat la proba de examen din data de 14 septembrie 2015.

4. Se valideaza baremul de evaluare, rectificat in conformitate cu mentiunile de la punctele 1-2 de mai sus, care se va publica prin afisare la usa cladirilor de examen si a centrelor de examen ale I.N.P.P.A., precum si prin postare pe paginile web ale centrelor de examen ale I.N.P.P.A si U.N.B.R.

5. In baza baremului rectificat conform prevederilor de mai sus se va proceda la evaluarea lucrarilor de examen din data de 14 septembrie 2015. Afisarea rezultatelor obtinute de candidatii care s-au prezentat la examenul de admitere in profesia de avocat (pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar si pentru dobandirea calitatii de avocat definitiv) din data de 14 septembrie 2015 se va realiza cel mai tarziu in data de 21 septembrie 2015.

6. Prezentul proces verbal se va publica pe pagina web a U.N.B.R. si se va comunica vicepresedintilor coordonatori ai centrelor de examen, care il vor publica prin afisare la usa cladirilor de examen si a centrelor de examen ale I.N.P.P.A., precum si prin postare pe paginile web ale centrelor de examen ale I.N.P.P.A.”.

STAGIARI – BAREM: Grila nr. 1, Grila nr. 2, Grila nr. 3, Grila nr. 4.

DEFINITIVI – BAREM: Grila nr. 1, Grila nr. 2, Grila nr. 3, Grila nr. 4

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.