ccf

Exclusiv. Avocata Ingrid Mocanu despre decizia Curtii Militare de Apel Bucuresti care a stabilit ca Protocolul PICCJ-SRI "adauga la lege"

Data: 05 September 2018, 14:14 | autor: Valentin BUSUIOC | 1 comentarii | 2334 afisari

Avocata Ingrid Mocanu (foto), din Baroul Bucuresti, a acordat miercuri, 5 septembrie 2018, o declaratie pentru Lumea Juridica, in care a evidentiat implicatiile deciziei Curtii Militare de Apel Bucuresti din 12 iulie 2018, care a constatat nelegalitatea Protocolului PICCJ-SRI din 2009, despre care a subliniat ca adauga la lege (click aici pentru a citi).


Concret, Ingrid Mocanu a evidentiat doua probleme care iau nastere din aceasta hotarare judecatoreasca: in primul rand necesitatea ca procurorul care a sustinut inexistenta protocolului sa fie anchetat pentru fals, iar in al doilea rand incertitudinea ca alte instante vor desfiinta rechizitorii pe motiv de protocoale secrete, judecatorii bazandu-se pe simplele negari ale procurorilor – indiferent daca Parlamentul va legifera impotriva unor asemenea protocoale.

In acelasi context, Mocanu a amintit ca procurorul Gheorghe Popovici (seful Sectiei I din DNA) a fost trimis in judecata disciplinara pentru exercitarea functiei cu rea credinta sau grava neglijenta, fiind acuzat ca a semnat adresele prin care se comunica unei parti dintr-o cauza penala instrumentata de Directia Nationala Anticoruptie, contrar adevarului, ca fata de aceasta nu au fost dispuse masuri de supraveghere tehnica (click aici pentru a citi).

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# gica70 date 6 September 2018 08:21 0

De cate confirmari mai este nevoie pentru a arata amestecul brutal alsecuristilor in actul de justitie. cate exemple mai trebuie ca astfel de procurori sa fie trasi la rasundere. Felicitari acestui complet de judecatori si sper ca exemplul lor sa fie multiplicat.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.