ccf

Exclusiv: avocatul Gheorghita Mateut analizeaza protocolul SRI-PICCJ din 2016 si scrisoarea lui Giuliani

Data: 27 August 2018, 16:15 | autor: Valentin BUSUIOC | 0 comentarii | 2425 afisari

Avocatul Gheorghita Mateut (foto) din Baroul Arad a oferit luni, 27 august 2018, o declaratie in exclusivitate pentru Lumea Juridica despre protocolul incheiat intre SRI si PICCJ in 2016 (publicat saptamana trecuta de catre fostul ministru de Finante Darius Valcov), precum si despre scrisoarea trimisa de catre Rudolph Giuliani (avocat al presedintelui SUA Donald Trump) presedintelui Romaniei Klaus Iohannis.


Concret: avocatul Mateut a sustinut ca protocolul este de o gravitate deosebita, pentru ca afecteaza iremediabil independenta si impartialitatea procurorilor, dar si a judecatorilor si ca prin el “se pune sub semnul indoielii respectarea garantiilor care decurg din dreptul la un proces echitabil”.

In ceea ce priveste scrisoarea fostului procuror federal american Rudolph Giuliani, Gheorghita Mateut a apreciat ca ea nu trebuie sa ramana fara ecou, fiind necesar ca autoritatile romane sa gaseasca solutii pentru a inlatura cazurile de incalcare a drepturilor omului, semnalate in scrisoare. Pe de alta parte, avocatul s-a pronuntat in favoarea nu a unor amnistii (asa cum pledeaza Giuliani), ci eventual a unor revizuiri, acolo unde este cazul.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.