ccf

Exclusiv. Maestrul Lucian Bolcas: “Proba obtinuta prin protocol de colaborare cu alte organe care nu sunt organe judiciare este categoric o proba ce trebuie inlaturata”

Data: 05 September 2018, 15:04 | autor: Valentin BUSUIOC | 0 comentarii | 2205 afisari

Avocatul Lucian Bolcas (foto), din Baroul Bucuresti, a oferit miercuri, 5 septembrie 2018, o declaratie pentru Lumea Juridica despre achitarea pronuntata pe 12 iulie 2018 de catre Curtea Militara de Apel Bucuresti, instanta stabilind ca Protocolul PICCJ-SRI din 2009 este nelegal, documentul adaugand la lege si incalcand prevederile constitutionale (click aici pentru a citi).


Mai precis, maestrul Bolcas a atras atentia ca desi legislatia romaneasca nu prevede institutia precedentului judiciar, o asemenea hotarare judecatoreasca poate constitui un precedent de jurisprudenta. Cu alte cuvinte, avocatul a argumentat ca si alte instante vor avea dreptul sa tina seama de ea cand vor judeca spete asemanatoare.

Referindu-se la cazul concret al protocolului, Lucian Bolcas l-a calificat drept ”un act neconstitutional, care nu poate sa fie luat in considerarea pronuntarii unei hotarari judecatoresti”.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.