ccf

Executor judecatoresc, trimis in judecata pentru santaj

Data: 16 June 2015, 17:40 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1757 afisari

Directia Nationala Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata a executorului judecatoresc Codrut Adrian Petre, membru al Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de santaj.


Procurorii DNA arata, intr-un comunicat de presa emis marti 16 iunie 2015, ca executorul judecatoresc ar fi pretins de la un coleg – printr-un intermediar, denuntator in cauza – suma de 70.000 euro, pentru a nu formula un denunt la Directia Nationala Anticoruptie impotriva acestuia. Procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante si au gasit asupra lui Codrut Adrian Petre suma de 290.000 lei primita de la denuntator, mai transmite DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti, cu propunerea de mentinere a masurii de arest preventiv.

Comunicatul DNA:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului PETRE CODRUt ADRIAN, executor judecatoresc in cadrul Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, la data comiterii faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de santaj.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii mai 2015, inculpatul Petre Codrut Adrian, printr-un intermediar, denuntator in cauza, a pretins de la un coleg, executor judecatoresc in cadrul Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, suma de 70.000 euro pentru a nu formula un denunt, la Directia Nationala Anticoruptie, cu privire la mai multe fapte penale pretins comise de acesta din urma, in legatura cu serviciul.

In acest context, la data de 26 mai 2015, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului Petre Codrut Adrian fiind gasita suma de 290.000 lei primita de la denuntator.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.