ccf

FAPTA NU EXISTA – Ordonanta de clasare dispusa de DNA Oradea in dosarul 20/P/2013: “Datele si informatiile detinute privind savarsirea infractiunilor de coruptie ce fac obiectul prezentei cauze, in care ar fi fost implicati si faptuitorii Traian Munteanu, judecator la Curtea de Apel Oradea Sectia penala la data comiterii faptelor si Sava Ioan, avocat in cadrul Baroului Bihor, nu au putut fi confrmate cu probe care sa dovedeasca vinovatia acestora”

Data: 11 April 2018, 15:55 | autor: L.J. | 0 comentarii | 3297 afisari

Prin ordonata din 15 iulie 2014 a procurorului DNA Oradea Ciprian Man s-a dispus solutia de clasare in dosarul 20/P/2013 avand ca obiect luare de mita, instigare la luare de mita si trafic de influenta.

Clasarea s-a dispus pentru fostul judecator Traian Munteanu de la Curtea de Apel Oradea, impotriva caruia se incepuse urmarirea penala in data de 15 iulie 2014, si fata de avocatul Ioan Sava, avand in vedere ca: “Datele si informatiile detinute de organele de urmarire penala privind savarsirea infractiunilor de coruptie ce fac obiectul prezentei cauze, in care ar fi fost implicati si faptuitorii Traian Munteanu, judecator la Curtea de Apel Oradea Sectia penala la data comiterii faptelor si Sava Ioan, avocat in cadrul Baroului Bihor, nu au putut fi confrmate cu probe care sa dovedeasca vinovatia acestora. (…)

In cauza au fost autorizate de catre judecator interceptarea comunicatiilor telefonice ale persoanelor suspectate a fi implicate in actele de coruptie, insa, in contextul dosarele penale aflate pe rolul organelor judiciare in diferite stadii, ce vizau persoane din mediul judiciar local, printre care cei doi faptuitori, Munteanu Traian si Sava Ioan, cat si magistratul Curtii de Apel Puscas Mircea, subiectii ce au facut obiectul autorizatiilor de interceptare, au evitat sa discute la telefon, fiind foarte precauti, in lipsa colaborarii persoanelor cu privire la care au existat date ca i-ar fi mituit pe magistratii Curtii de Apel Oradea (persoane multumite de altfel de solutiile obinute) nu au putut fi administrate mijloace de proba care sa dovedeasca vinovatia faptuitorului.

Astfel, in cauza sunt incidente disp.art. 16 lit. a) C.pr.pen. actiunea penala neputand fi exercitata, intrucat faptele nu exista, urmand a se dispune clasarea cauzei".

Proc. Ciprian Man


Solutia: “DISPUN:


Clasarea cauzei avand ca obiect infractiunile de:

-instigare la luare de mita prev. de art. 47 Cod penal rap. la art. 289 alin. 1 Cod penal cu ref. La art. 6 din Legea 78/2000,

-luarea de mita prev. de art. 289 alin. 1 C.p cu aplicarea art. 6 din Legea 78/2000 si

-trafic de influenta prev. de art. 291 alin. 1 C.p cu ref. La art. 6 din Legea 78/2000

In temeiul art. 275 alin. (3) Cod Proc. Pen, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului

Cu drept de plangere la procurorul ierarhic superior, in termen de 20 zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta

Solutia se comunica persoanelor interesate”

>>Ordonanta de clasare din dosarul 20/P/2013

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.