Fosta sefa de instanta, sanctionata disciplinar la 2 zile de la confirmarea altei pedepse

Data: 20 ianuarie 2021, 18:28 | autor: L.J. | 0 comentarii | 3448 afisari

Ghinion nebanuit pentru fosta presedinta a unei instante: a primit o sanctiune disciplinara la numai doua zile dupa ce i-a ramas definitiva pedeapsa anterioara.


Ne referim la judecatoarea Ioana Hermina Liciu (fosta Rostogol), ex-presedinta a Judecatoriei Dragasani. Miercuri, 20 ianuarie 2021, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara i-a taiat salariul cu 25% timp de 6 luni, gasind-o vinovata pentru nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor (abaterea prevazuta de art. 99 lit. h) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Nu mai devreme de luni, 18 ianuarie 2021, un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins Ioanei Liciu recursul impotriva sanctiunii disciplinare primite din partea CSM la data de 1 iulie 2020, pentru abaterea de la art. 99 lit. r) din Legea 303/2004: neredactarea sau nesemnarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege. Cu acea ocazie, CSM i-a diminuat judecatoarei salariul cu 20%, tot timp de 6 luni.

Iata mai intai minuta hotararii din 20 ianuarie 2021, pronuntate in dosarul nr. 7/J/2020:

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Liciu Ioana Hermina - judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani.

In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Liciu Ioana Hermina - judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani sanctiunea disciplinara constand in „diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pentru o perioada de 6 luni” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. h) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Redam minuta hotararii din 1 iulie 2020 (cauza nr. 2/J/2020):

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnelor Liciu Ioana Hermina - judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani si Predescu Daniela – judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani. In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Liciu Ioana Hermina - judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pentru o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) din acelasi act normativ.

In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Predescu Daniela – judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pentru o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Prezentam si minuta ICCJ de respingere a recursului privind prima sanctiune (dosar nr. 2407/1/2020; decizia nr. 1/2021):

Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de recurentele Predescu Daniela si Liciu Ioana Hermina impotriva Hotararii nr.8J din 1 iulie 2020, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 2/J/2020. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 18 ianuarie 2021”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.