ccf

INCHEIEREA TMB PRIN CARE A FOST ARESTAT DOCTORUL BEURAN - “Este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol”

Data: 20 February 2020, 11:38 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1539 afisari

Lumea Juridica prezinta incheierea prin care Tribunalul Bucuresti a decis in 14 februarie 2020 arestarea la domiciliu a doctorului Mircea Beuran.

DNA a cerut arestarea medicului pentru ca “in data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea a acceptat si primit de la o persoana, medic intr-o unitate spitaliceasca din Bucuresti (martor in cauza), suma de 10.000 euro, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atat pentru a propune in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie 'Carol Davila' Bucuresti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar in specialitatea chirurgie generala, pe o perioada determinata, cat si pentru a asigura castigarea acestui concurs de catre martor. Pana in prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs”.

Extras din incheierea Tribunalului Bucuresti:

“Referitor la insuficienta probatoriului administrat, in sensul ca martorii audiati sunt membri de familie ai denuntatoarei si depozitiile acestora sunt subiective, se retine ca probele administrate pana in prezent contureaza imprejurarea ca inculpatul ar fi savarsit la data de ...2018 infractiunea de luare de mita, probele contestate coroborandu-se cu celelalte probe administrate.

Relevante, sub aceste aspect, sunt interceptarile realizate in cauza de unde rezulta recunoasterea explicita a inculpatului ...(…) ca in data de ...2018, a primit suma de … (…) de la …, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu, in sensul de a propune scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar pe perioada determinata in specialitatea … realizata (si) prin propunerea spre aprobare a statelor de functii, respectiv pentru a asigura castigarea acestui concurs de catre denuntatoare. Judecatorul de drepturi si libertati retine, ca deosebit de relevanta, convorbirea inregistrata in mediu ambiental din data de ...2020 intre martora denuntatoare si inculpat.

Judecatorul de drepturi si libertati apreciaza totodata ca masura privativa de libertate a arestului la domiciliu este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica pe care ar prezenta-o lasarea inculpatului in libertate, fiind astfel indeplinita si cealalta conditie prevazuta cumulativ de lege.

Sub aspectul pericolului concret pentru ordinea publica judecatorul are in vedere gravitatea deosebita a infractiunii de care inculpatul este acuzat, de natura sa determine o puternica tulburare sociala, o stare de neliniste si insecuritate in randul colectivitatii generate de faptul ca persoane banuite de comiterea unor astfel de infractiuni ar putea fi judecate in stare de libertate si de gravitatea in concret a faptelor comise raportat la modalitatea de savarsire”.
>>Incheierea Tribunalului Bucuresti

Comentarii

# Sandu date 24 February 2020 11:54 +1

Mai mare pericol social decat lasarea in libertate a lui kovesi, coldea si basescu, nu prezinta nimic.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.