ccf

INM. Concurs de referate CEDO pentru auditorii de justitie

Data: 25 June 2015, 12:21 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2931 afisari

Cea de-a XI-a editie a Concursului de referate pe teme de jurisprudenta a Curtii Europene a Drepturilor Omului, adresat auditorilor de justitie, a avut loc miercuri, 24 iunie 2015, la sediul Institutului National al Magistraturii.


Potrivit Institutului National al Magistraturii, lucrarile participante au fost sustinute in fata unui juriu alcatuit din profesorul universitar dr. Corneliu Birsan (foto), lectorul universitar dr. Catrinel Brumar – agent guvernamental al Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg si lectorul universitar dr. Csaba Ferenc Asztalos – presedinte al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Comunicatul INM (temele abordate si castigatorii concursului):

"Referatele participante in acest an au abordat urmatoarele teme:

-Mandatul de aducere si perspectiva jurisprudentei CEDO asupra dreptului la libertate

-Procedura audierii anticipate: abordarea conventionala a unui transplant de procedura acuzatoriala intr-un sistem continental

-Contestatia privind durata procesului penal: remediu efectiv sau paliativ? Perspectiva CEDO

-Restituirea imobilelor in contextul Hotararii Preda s.a. c. Romaniei

-Dezvaluirea informatiilor din cauzele penale si dreptul la viata privata in lumina CEDO

-Contestatia impotriva deciziei de impunere fiscala in lumina Conventiei Europene a Drepturilor Omului

-Libertatea de exprimare. Rolul judecatorului in privinta realizarii justului echilibru intre libertatea de exprimare si alte drepturi prevazute de Conventie

-Libertatea de exprimare in mediul online

-A fi loial sau a afla adevarul?

Cele mai apreciate lucrari au fost premiate dupa cum urmeaza:

-Premiul pentru cea mai buna prezentare a fost acordat doamnei auditor de justitie Andreea Roxana MIHAI (pentru referatul cu tema Libertatea de exprimare in mediul online, realizat sub coordonarea doamnei formator Beatrice Ramascanu);

-Premiul pentru cea mai buna lucrare scrisa a fost acordat domnului auditor de justitie George Alexandru LAZAR (pentru lucrarea cu tema Contestatia impotriva deciziei de impunere fiscala in lumina Conventiei Europene a Drepturilor Omului, lucrare realizata sub coordonarea doamnei formator Roxana Rizoiu).

La editia din acest an, premiile au constat in carti juridice oferite de Editura C.H.Beck si de catedra de specialitate din cadrul INM, carora le adresam multumiri. De asemenea, auditorii de justitie castigatori vor avea posibilitatea de a publica lucrarile realizate in vederea participarii la concurs in revista Institutului, THEMIS.

Organizarea acestui eveniment se inscrie in preocuparile Institutului National al Magistraturii de accentuare a componentei europene a pregatirii viitorilor judecatori si procurori in domeniul drepturilor omului.

Avand in vedere importanta si actualitatea problematicii abordate, acest concurs, ajuns in acest an la cea de-a unsprezecea editie, va fi organizat si in viitor".

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.