INPPA organizeaza examen de absolvire a cursurilor de pregatire profesionala initiala

Data: 25 octombrie 2015, 08:53 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1910 afisari

Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor a dat publicitatii hotararea nr. 67 din 21 octombrie 2015 a Consiliul de Conducere al INPPA, privind examenul de absolvire a cursurilor de pregatire profesionala initiala organizate in anul 2015 in cadrul Institutului si a Centrelor teritoriale ale acestuia.


Hotararea nr. 67 din 21 octombrie 2015 a Consiliul de Conducere al INPPA:

"Avand in vedere dispozitiile Legii nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat cu modificarile si republicarile ulterioare si ale Statutului profesiei de avocat

Luand in considerare Hotararea nr. 525 a Consiliului UNBR privind adoptarea Regulamentului examenului de absolvire al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor

Avand in vedere Hotararea nr. 1033 din 13 decembrie 2014 a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania privind […] data inceperii examenului de absolvire a cursurilor INPPA, in anul 2015

Consiliul de Conducere al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor,

HOTARASTE:

Art. 1. – (1) Examenul de absolvire pentru avocatii stagiari aflati in anul II de pregatire profesionala initiala in cadrul I.N.P.P.A./Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. precum si pentru avocatii stagiari care nu au promovat examenul de absolvire a I.N.P.P.A. in sesiuni anterioare va incepe la data de 23 noiembrie 2015 si este organizat de I.N.P.P.A. central si Centrele teritoriale ale I.N.P.P.A., cu sprijinul barourilor arondate acestora, sub coordonarea Consiliului U.N.B.R..

Art. 2. – Examenul de va desfasura conform prevederilor Regulamentului privind organizarea si desfasurarea examenului de absolvire a Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor adoptat prin Hotararea nr. 525/01.09.2012 a Consiliului U.N.B.R.

Art. 3. – Taxa pentru examenul de absolvire este de 700 de lei si se va plati in contul I.N.P.P.A. / Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A., cel mai tarziu pana la data de 19 noiembrie 2015.

Art. 4. – Examinarea candidatilor se va face in doua etape. Prima etapa consta in probe orale (colocvii) cu caracter preponderent practic si aplicativ, la disciplinele: Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal si Drept procesual penal, Dreptul Uniunii Europene, Dreptul European al Drepturilor Omului si Dreptul European al Muncii. Cea de-a doua etapa consta intr-o proba scrisa la disciplinele: Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal si Drept procesual penal.

Art. 5. – Examinarea candidatilor la probele orale se va face incepand cu data de 23 noiembrie 2015, la toate disciplinele urmate in cadrul activitatilor tutoriale.

Art. 6. Dezbaterile in cadrul probei orale vor avea la baza caietul de lucrari profesionale intocmit de candidat. Lucrarile profesionale pe baza carora se realizeaza caietul de lucrari profesionale sunt publicate pe pagina web a I.N.P.P.A. www.inppa.ro. Candidatii sunt obligati sa solutioneze in scris cerintele impuse pentru lucrarile profesionale (cazurile practice) la toate disciplinele si vor depune in scris la sediul I.N.P.P.A./Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. pana la 6 noiembrie 2015 caietele de lucrari profesionale. Fiecare lucrare profesionala depusa va fi vizata de catre avocatul indrumator al stagiarului cursant, candidat la examen. In termen de cel mult 5 zile secretariatul I.N.P.P.A./Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. va intocmi lista cursantilor care au dreptul sa se prezinte la colocviu.

Art. 7. Candidatii declarati admisi la probele orale vor sustine proba scrisa care consta in rezolvarea unui numar de 50 de cazuri practice, fiecarei intrebari ii vor corespunde mai multe variante de raspuns din care una sau doua pot fi corecte, existand posibilitatea ca toate variantele de raspuns sa nu fie corecte.

Art. 8. – Subiectele pentru proba scrisa vor fi unice iar examenul se va sustine in cadrul I.N.P.P.A. si al Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. la aceeasi data, respectiv 7 decembrie 2015. Conducerile I.N.P.P.A./Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. vor afisa in timp util locul desfasurarii probei scrise.

Art. 9. – Prezenta hotarare va fi afisata pe pagina web a I.N.P.P.A. – www.inppa.ro, va fi comunicata Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. si Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

Dispozitiile prezentei Hotarari se completeaza cu dispozitiile Regulamentului privind organizarea si desfasurarea examenului de absolvire a Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor adoptat prin Hotararea nr. 525/01.09.2012 a Consiliului U.N.B.R.".

foto: Traian Briciu, director al INPPA

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.