ccf

Intalnire a reprezentantilor CSM cu liderii Coalitiei Nationale pentru Absorbtia Fondurilor Structurale

Data: 30 August 2015, 09:57 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1507 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicitatii, vineri 28 august 2015, un comunicat de presa privind intalnirea reprezentantilor CSM cu liderii Coalitiei Nationale pentru Absorbtia Fondurilor Structurale, intalnire care a avut ca scop identificarea unor masuri eficiente de optimizare a mecanismelor de absorbtie a fondurilor structurale europene dedicate sistemului judiciar.


Comunicatul de presa al CSM:

In cursul zilei de azi, 28 august 2015, domnul procuror Bogdan Gabor, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, domnul judecator Mircea Aron, membru al Consiliului si reprezentanti ai aparatului tehnic au avut o intalnire de lucru cu delegatia reprezentantilor Coalitiei Nationale pentru Absorbtia Fondurilor Structurale (CNAFS).

Intalnirea a avut ca scop identificarea unor masuri eficiente de optimizare a mecanismelor de absorbtie a fondurilor structurale europene dedicate sistemului judiciar.

Aceasta s-a desfasurat in contextul in care, pentru prima data, prin Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) 2014-2020 in cadrul obiectivelor specifice 1.3 'Dezvoltarea si implementarea de sisteme standard si instrumente moderne si eficiente de management la nivelul institutiilor din sistemul judiciar' si 2.3 'Asigurarea unei transparente si integritati sporite la nivelul sistemului judiciar in vederea imbunatatirii accesului si a calitatii serviciilor furnizate la nivelul acestuia', sunt finantate actiuni dedicate sistemului judiciar, fiind alocat un buget total de aproximativ 100 milioane de euro pentru intreaga durata a exercitiului financiar (2014-2020).

Reprezentantii Coalitiei au prezentat masurile propuse in vederea accelerarii accesarii fondurilor structurale in perioada de programare 2014-2020, context in care reprezentantii Consiliului au apreciat ca demersurile si masurile propuse prezinta interes general si sunt importante pentru simplificarea procedurilor administrative care contribuie la cresterea gradului de absorbtie a fondurilor structurale.

Ca rezultat concret al intalnirii de lucru, s-a agreat a fi supusa analizei Sectiilor Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de sesizare a Inspectiei Judiciare pentru a face verificari cu privire la respectarea dispozitiilor legale privind celeritatea procedurilor judiciare in domeniul achizitiilor publice avand ca obiect accesarea fondurilor europene.

Un alt obiectiv reliefat in cadrul discutiilor priveste necesitatea efectuarii unei analize statistice a situatiilor in care sesizarile anonime in domeniul accesarii fondurilor europene au condus la rezultate concrete, urmand ca si acest aspect sa fie supus analizei Sectiilor CSM, in vederea sesizariii Inspectiei Judiciare.

In baza analizei, in situatia in care se impune, vor fi propuse masuri si recomandari pentru imbunatatirea cadrului legislativ primar si secundar in acest domeniu.

Reprezentantii Consiliului au informat delegatia Coalitiei in legatura cu sesizarea Ministerului Justitiei, printre altele, cu propunerea de completare a OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, cu un nou articol, 16/1, care sa reglementeze taxele de timbru in cererile din materia achizitiilor publice.

Participantii au convenit stabilirea unor modalitati comune de colaborare in scopul identificarii unor proceduri optime de promovare a educatiei juridice in mediile in care accesul cetatenilor la informatie este limitat, precum si eficientizarea comunicarii cu societatea civila.

La finalul reuniunii, reprezentantii Consiliului au salutat initiativa Coalitiei Nationale pentru Absorbtia Fondurilor Structurale si si-au exprimat sustinerea pentru atingerea obiectivelor propuse, in limitele competentelor legale.

Coalitia Nationala pentru Absorbtia Fondurilor Structurale este formata din peste 40 de organizatii nonguvernamentale, sindicate, patronate si reprezentanti ai mediului de afaceri de la nivel central si local”.

foto: proc. Bogdan Gabor, vicepresedinte al CSM

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.