Investitorii din parcurile industriale raman scutiti de impozit

Data: 04 august 2020, 17:58 | autor: L.J. | 0 comentarii | 534 afisari

Investitorii din parcurile industriale raman scutiti de impozitul pe imobile. Hotararea definitiva a fost pronuntata de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in 23 iulie 2020.


Solutia – obtinuta intr-un proces unde petentul a fost reprezentat de catre casa de avocatura Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) – poate fi folosita in instanta de toti rezidentii parcurilor industriale aflati in situatii similare, ale caror procese nu au fost finalizate definitiv.

Echipa care a gestionat dosarul a fost formata din avocatii Cosmin Vasile (managing partner), Ovidiu Serban (managing associate – foto), Simona Oprea (senior associate) si Ioana Hockl (partner ZRVP Tax).

Comunicatul ZRVP:

O echipa a societatii de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) a obtinut in data de 23 iulie 2020 o solutie definitiva din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in baza careia clientul a fost scutit de la plata impozitului pe imobilele din parcurile industriale. Facilitatile fiscale de care beneficiau din anul 2004 societatile rezidente in parcurile industriale, si anume scutirea de la plata impozitelor pe terenuri si cladiri, nu au fost mentinute de autoritati incepand cu 2014. Mai mult, anumite organe fiscale au emis decizii de impunere retroactive, cu dobanzi si penalitati, sumele impuse fiecarui investitor din zonele industriale atingand milioane de euro.

In concret, Intermed Consulting & Management S.R.L., rezident in Sema Park, a primit anual de la Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 6 confirmari de scutire de la plata impozitului in perioada 2009-2014. Mai mult, DITL Sector 6 chiar a dispus restituirea acestuia cand a fost platit voluntar. Elementul-surpriza a aparut in anul 2014 cand aceeasi autoritate a stabilit in sarcina aceleiasi entitati careia, ani la rand, i-a comunicat faptul ca este scutita de la plata, obligatia de a plati impozit pe imobilele din parcurile industriale de aproximativ 17 milioane lei si penalizari in cuantum de 11 milioane lei pentru perioada 2010-2014.

'Hotararea ICCJ remediaza o situatie nascuta in urma unei abordari nelegale a autoritatilor locale, generata de o reglementare interpretata neunitar. Cu aceasta problema s-au confruntat toate societatile rezidente in parcurile industriale, in perioada de dupa 2013, cand autoritatile fiscale locale au reconsiderat politica scutirii de la plata impozitului pe imobilele din parcurile industriale', a declarat av. Ovidiu Serban, managing associate ZRVP.

Importanta juridica a acestei solutii consta in faptul ca s-a reusit modificarea jurisprudentei Inaltei Curti de Casatie si Justitie care, intr-o speta similara, isi confirma jurisprudenta mai veche”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.