ccf

Judecatoarea Camelia Bogdan risca o noua excludere din magistratura (Raportul)

Data: 11 May 2021, 18:05 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1341 afisari

Judecatoarea Camelia Bogdan (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, de doua ori exclusa din magistratura de CSM, in prezent suspendata din functie pana la solutionarea recursului declarat impotriva ultimei excluderi, risca o noua masura similara. Mai exact, o noua excludere din magistratura.Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii va discuta miercuri, 12 mai 2021, raportul prin care Inspectia Judiciara a stabilit ca Bogdan nu mai indeplineste conditia de buna reputatie pentru a fi judecator. ”Raportul privind rezultatul verificarilor referitoare la indeplinarea conditiei de buna reputatie” a fost redactat in urma verificarilor efectuate ca urmare a unei solicitari formulate de Grupul de Investigatii Politice, condus de analistul Mugur Ciuvica.


Raportul Inspectiei Judiciare a stabilit urmatoarele:


Verificarile efectuate au relevat conduita exagerata si in acelasi timp agresiva a doamnei Camelia Bogdan, judecator suspendat, care a formulat in perioada 2015-2020, un numar de 41 de cereri avand ca obiect apararea reputatiei profesionale si independentei sistemului judiciar, determinand Plenul Consiliului Superior al Magistraturii de a constata caracterul repetitiv al cererilor formulate, fiind in 'situatia de a uza in exces de acest instrument, ajungandu-se in mod inevitabil in acest fel la minimizarea rolului conferit de legiuitorul constituant, respectiv cel de garant al independentei justitiei'.

(…)

Din verficarile efectuate de Serviciul Secretariat si Relatii publice din cadrul Inspectiei Judiciare, au fost identificate un numar de 71 de dosare, in care doamna judecator are calitatea de parte.

(…) Sustinerea privind comportamentul neconform cu statutul de judecator, constand in formularea de plangeri penale impotriva persoanelor invesite cu autoritate, antrenate in actiunile disciplinare declansate impotriva doamnei judecator, au fost confirmate de relatiile inaintate de PICCJ-DNA prin adresa nr. 306/C/2021, din care rezulta ca pe rolul acestei institutii au fost identificate un numar de 9 dosare penale inregistrate ca urmare a plangerilor penale formulate de aceasta.

(…)

Analiza afirmatiilor eliberate in spatiul public de judecatorul verificat releva o gravitate ce depaseste cu mult limitele admisibile, fiind facute cu scopul vadit de a induce in eroare si de a afecta credibilitatea justitiei, sustinand un atac permanent asupra autoritatii judecatoresti in ansamblul sau, dar si in concret asupra membrilor CSM, care au aplicat sanctiunile disciplinare, asupra judecatorilor care au facut parte din completurile de judecata care au instrumentat dosarele in care a fost vizata doamna judecator si a tuturor persoanelor antrenate intr-un fel sau altul in procedurile judiciare aflate in legatura cu aceasta.

(…)

O greutate mare si cu impact direct asupra constiintei publice o reprezinta faptul ca aspectele relevate sunt facute de doamna Camelia Bogdan, judecator suspendat, care nu constientizeaza gravitatea faptelor pentru care a fost sanctionata disciplinar de doua ori, comunicand opiniei publice cu o totala lipsa de onestitate si corectitudine ca este o 'victima a sistemului' si ca este vorba despre o 'executare'.

(…)

Atitudinea judecatorului pe parcursul verificarilor desfasurate, cu transmiterea unor aparari confuze, amestecand voit punctul de vedere solicitat in prezenta lucrare cu aparari in alte dosare, cu transmiterea de mailuri repetate, cu mentiuni irelevante din perspectiva prezentei proceduri, cu declaratii publice contrare adevarului si realitatii, cu mentinere in mod constant a unei pozitii caracterizate de echivoc prin desfasurarea procedurii pentru a-si preconstitui argumente in eventualele aparari ulterioare sunt de natura a contura o atitudine lipsita de onestitate si de buna credinta, cu evidente consecinte in planul reputatiei de care ar trebui sa se bucure un judecator.

Prin urmare, doamna Camelia Bogdan, judecator suspendat, nu mai prezinta calitatile necesare pentru ocuparea functiei de judecator, nemaibucurandu-se de o buna reputatie.

Fata de aspectele retinute, propunem inaintarea prezentului raport Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii cu propunerea de a se constata ca doamna Camelia Bogdan nu mai indeplineste conditia de buna reputatie”.


* Cititi aici integral raportul Inspectiei Judiciare

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.