Judecatoarea care i-a anulat amenda CNCD lui Bulai nu se lasa pensionata

Data: 21 septembrie 2021, 17:15 | autor: L.J. | 0 comentarii | 3165 afisari

Nu vrea sa iasa la pensie judecatoarea care i-a anulat deputatului USR Iulian Bulai (foto) – presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor – amenda de 5.000 de lei primita de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru o postare blasfemiatoare de pe Facebook.Este vorba despre judecatoarea Claudia Popescu de la Curtea de Apel Bacau, cea care la 25 iunie 2021, in dosarul nr. 123/32/2021, a admis actiunea deputatului Uniunii Salvati Romania de anulare a amenzii primite in 27 ianuarie 2021. Sanctiunea CNCD a venit dupa ce chiar in ziua de Craciun a anului 2019, USR-istul a scris pe Facebook postarea in care l-a catalogat pe Iisus Hristos drept „un copil provenit dintr-o familie foarte ciudata (...), aparut in lume fara ca parintii lui sa fi facut dragoste, cu o mama surogat si un tata care accepta paternitatea fara sa fi contribuit la ea”.

Miercuri, 15 septembrie 2021, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat Hotararea nr. 1050 din 7 septembrie 2021, prin care Sectia pentru judecatori i-a acordat Claudiei Popescu avizul anual pentru mentinerea in functie dupa implinirea varstei de 65 de ani. Avizul va intra in vigoare la 21 decembrie 2021, cand magistrata va implini 65 de ani. In acea zi, Popescu va avea o vechime in functia de judecator de 38 de ani, 3 luni si 20 de zile, mentioneaza CSM.

Judecatorii CSM au motivat acordarea avizului prin faptul ca presedinta Curtii de Apel Bacau, Loredana Albescu, a exprimat un punct de vedere favorabil in acest sens. De asemenea, activitatea judecatoarei Claudia Popescu „constituie un beneficiu pentru desfasurarea normala a activitatii Curtii de Apel Bacau, prin reducerea deficitului de personal din cadrul instantei”, continua sectia.

In cifre, situatia CA Bacau arata cinci posturi vacante, dintre care patru indisponibilizate pentru concursul de promovare efectiva. In privinta volumului de activitate, incarcatura efectiva pe schema a fost in 2020 de 170 de dosare (fata de media nationala de 203 dosare), iar pe judecator – de 197 dosare (media nationala: 228).


>> Hotararea 1050/2021

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.