Judecator sanctionat cu 2 saptamani inainte de un moment important in cariera

Data: 20 ianuarie 2021, 19:31 | autor: L.J. | 0 comentarii | 978 afisari

Un judecator a primit o sanctiune disciplinara miercuri, 20 ianuarie 2021, cu doua saptamani inainte de un moment important in cariera lui.


Este vorba despre judecatorul George Solovastru (foto), de la Judecatoria Brasov, cel care la 4 februarie 2021 va marca 10 ani de la Decretul nr. 90/2011, prin care presedintele Traian Basescu l-a numit judecator definitiv (in acel moment, la Judecatoria Intorsura Buzaului).

Miercuri, 20 ianuarie 2021, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM l-a sanctionat pe Solovastru cu avertisment pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta (art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Art. 99/1 alin. 2 din acelasi act normativ precizeaza ca „exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

Pe de alta parte, CSM a respins actiunea disciplinara a Inspectiei Judiciare fata de acelasi judecator prin prisma abaterii disciplinare de la art. 99 lit. s) din Legea 303/2004: „motivarea in mod vadit contrara rationamentului juridic, de natura sa afecteze prestigiul justitiei sau demnitatea functiei de magistrat”.

Redam minuta din dosarul nr. 6/J/2020:

Admite in parte actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Solovastru George – judecator in cadrul Judecatoriei Brasov.

In baza art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Solovastru George – judecator in cadrul Judecatoriei Brasov, sanctiunea disciplinara constand in „avertisment” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza a II-a, raportat la art.99/1 alin.(2) din acelasi act normativ.

Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Solovastru George – judecator in cadrul Judecatoriei Brasov pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. s) teza a II-a din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


sursa foto: LSABrasov.wordpress.com

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.