ccf

Legea pentru modificarea Legii nr.51/2006, neconstitutionala

Data: 10 June 2015, 14:02 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2127 afisari

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis, miercuri 10 iunie 2015, sesizarea formulata de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis (foto), si a declarat neconstitutionala Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr.51/2006.

Potrivit CCR, avand in vedere faptul ca legea mentionata a fost adoptata ca lege ordinara, potrivit art.76 alin.(2) din Constitutie, "Curtea a constatat incalcarea dispozitiilor constitutionale ale art.73 alin.(3) lit.o) privind domeniile rezervate legii organice, art.75 alin.(1) si (5) privind competenta legislativa a Camerelor Parlamentului in procedura de legiferare si ale art.76 alin.(1) cu privire la majoritatea de vot necesara adoptarii legilor organice". Prin urmare, Curtea a constatat neconstitutionalitatea extrinseca a Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr.51/2006, in ansamblul sau.


Comunicatul de presa emis de CCR:

"In ziua de 10 iunie 2015, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.a) din Constitutia Romaniei si al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona, in cadrul controlului anterior promulgarii, obiectia de neconstitutionalitate formulata de Presedintele Romaniei cu privire la Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr.51/2006.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr.51/2006 este neconstitutionala.

Curtea a retinut ca Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr.51/2006 cuprinde reglementari specifice domeniului legilor organice. In aceste conditii, avand in vedere faptul ca legea mentionata a fost adoptata ca lege ordinara, potrivit art.76 alin.(2) din Constitutie, Curtea a constatat incalcarea dispozitiilor constitutionale ale art.73 alin.(3) lit.o) privind domeniile rezervate legii organice, art.75 alin.(1) si (5) privind competenta legislativa a Camerelor Parlamentului in procedura de legiferare si ale art.76 alin.(1) cu privire la majoritatea de vot necesara adoptarii legilor organice. Prin urmare, Curtea a constatat neconstitutionalitate extrinseca a Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr.51/2006, in ansamblul sau.

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si prim-ministrului".

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.