ccf

Mihai Daraban, 3 prioritati pentru noua functie in care a fost ales

Data: 22 January 2020, 13:59 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1324 afisari

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto), si-a anuntat miercuri, 22 ianuarie 2020, cele trei prioritati pentru noua functie in care a fost ales.


Este vorba despre postul de presedinte al Consiliului de Afaceri de la Organizatia de Cooperare Economica la Marea Neagra (OCEMN), in contextul in care Romania a preluat la 1 ianuarie 2020 presedintia in exercitiu a OCEMN, pentru a sasea oara.

Mandatul lui Daraban va dura sase luni, suprapunandu-se peste toata presedintia pe care statul roman o va exercita la OCEMN. Secretarul general al organizatiei a fost numit Eduard Costin, directorul Directiei de Relatii Externe din CCIR.

Actiunile Romaniei si implicit ale CCIR vizeaza consolidarea cooperarii economice ca motor al dezvoltarii sustenabile a regiunii extinse a Marii Negre.

In rezonanta cu aceste principii, Mihai Daraban si-a propus sa se concentreze pe cooperarea in domeniile transporturilor, protectiei mediului si energiei verzi.

Declaratia lui Mihai Daraban:

CCIR isi va concentra atentia asupra unuia dintre obiectivele majore ce va fi asumat pe durata acestui mandat, si anume cresterea profilului si relevantei CA al OCEMN in raport cu statele membre, prin sporirea eficientei si performantei organizatiei. Totodata, pe palier sectorial, CCIR va milita pentru promovarea cooperarii in domeniile cheie pentru dezvoltarea economica sustenabila a regiunii: transporturi si conectivitate; protectia mediului inconjurator; energie verde si competitivitate.

Motto-ul PiE – „Bridging Shores through Enhancing Cohesion” („Construim punti peste tarmuri prin sporirea coeziunii”) – ilustreaza convingerea Romaniei ca viitorul organizatiei trebuie construit in jurul conceptelor de coeziune, interconectivitate si dialog, inclusiv in relatia cu Uniunea Europeana.

Consiliul de Afaceri al Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra (CA OCEMN) a fost infiintat la 30 august 1992 si a devenit operational la 1 mai 1993. La sfarsitul lunii martie 1995, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, prin Presedintele ei, a fost desemnata de catre Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei ca reprezentanta a comunitatii de afaceri din Romania in acest Consiliu, luand parte la activitatea acestuia.

Presedintia organizatiei este asigurata prin rotatie la fiecare 6 luni. Se asigura astfel o interactiune periodica intre comunitatile nationale ale oamenilor de afaceri din statele participante si organele interguvernamentale ale OCEMN. Ultimul mandat al Presedintiei-in-Exercitiu a Romaniei (cel de al 5-lea) a fost in perioada 1 iulie – 31 decembrie 2015. In timpul Presedintiei, Romania a urmarit cu prioritate consolidarea misiunii economice a BSEC.

Statele membre ale Consiliului de Afaceri sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Romania, Serbia, Rusia, Turcia si Ucraina.


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.