ccf

Ministerul Justitiei: 170.000 dolari incasati. De unde vin banii

Data: 05 April 2020, 10:00 | autor: L.J. | 0 comentarii | 970 afisari

Ministerul Justitiei condus de Catalin Predoiu (foto) a anuntat ca au fost incasati peste peste 170.000 de dolari.


 

Suma a fost indisponibilizata de catre Departamentul de Justitie si Agentia Antidrog (DEA) din Statele Unite ale Americii ca urmare a investigatiilor derulate in cooperare cu autoritatile de aplicare a legii din SUA si Romania.

Iata comunicatul ministerului Justitiei:

"Guvernul Romaniei, prin intermediul Ministerului Justitiei-ANABI, a incasat peste 170.000 $, suma indisponibilizata de catre Departamentul de Justitie si Agentia Antidrog (DEA) din Statele Unite ale Americii ca urmare a investigatiilor derulate in cooperare cu autoritatile de aplicare a legii din SUA si Romania.

Politistii din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Directia Operatiuni Speciale, precum si procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au lucrat indeaproape cu anchetatorii DEA in vederea capturarii membrilor unor grupari infractionale stabilite in Romania. Membrii gruparilor traficau droguri spre SUA, iar sumele obtinute urmau a fi folosite in vederea sprijinirii gruparii teroriste Hezbollah.

Autoritatile romane au arestat membrii gruparilor, acestia fiind extradati si condamnati in SUA. De asemenea, dupa obtinerea condamnarilor, a fost recuperata suma de aproximativ 220.000 $, reprezentand produs al infractiunilor, iar 80% din aceasta suma confiscata a fost transferata catre Ministerul Justitiei-ANABI.

Aceste bune practici in combaterea criminalitatii organizate reprezinta o dovada in plus a modului in care, printr-o stransa cooperare dintre SUA si Romania, se poate contribui la confiscarea averilor ilicite dobandite de catre infractori si la siguranta cetatenilor.

Nota: Suma incasata de ANABI urmeaza sa fie virata la bugetul de stat, cu titlu de suma confiscata si intrata, potrivit legii, in proprietatea privata a statului".

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.