ccf

Ministerul Justitiei: Ghid practic de masuri in urma decretarii starii de urgenta (Documentul)

Data: 23 March 2020, 12:08 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1686 afisari

Ministerul Justitiei condus de Catalin Predoiu (foto) a lansat un Ghid practic de masuri in urma decretarii starii de urgenta.
Ghidul se refera la Justitie, Serviciul de Probatiune, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Oficiul National al Registrului Comertului.


In privinta proceselor civile care prezinta urgenta deosebita, MJ arata ca pe durata starii de urgenta, activitatea de judecata se va desfasura doar in cazul proceselor care nu suporta amanare (prezinta urgenta deosebita):

"Pe durata starii de urgenta, justitiabilii pot porni procese noi, care insa vor fi solutionate pe aceasta durata doar daca prezinta urgenta deosebita. Cauzele de urgenta deosebita de competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor fi incluse in lista alcatuita de aceasta instanta;

-Pentru  identificarea  cauzelor care reclama urgenta  deosebita  ce vor  fi solutionate la nivel de judecatorie, tribunal si curte de apel, este necesara consultarea listei intocmita de curtea de apel in a carei circumscriptie se afla instanta respectiva. Listele  respective  vor  putea  fi  consultate  pe  portalul  instantelor judecatoresti.De asemenea, listele respective vor putea fi consultate si pe site-ul Ministerului Justitiei;

-Pe durata starii de urgenta, activitatea de judecata, desfasurata in procesele care reclama urgenta deosebita, prezinta unele particularitati. In functie de imprejurari, instantele pot fixa termene scurte: vor putea fi fixate termene de judecata de la o zi la alta, vor putea fi fixate chiar mai multe termene de judecata in aceeasi zi".


>>Ghidul MJ

 


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.