ccf

Ministrul Justitiei, discutii cu Procurorul General al Romaniei. A fost expediata prima transa

Data: 02 April 2020, 11:01 | autor: L.J. | 0 comentarii | 964 afisari

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a avut in data de 1 aprilie 2020 teleconferinte cu presedinti ai Curtilor de Apel, presedintele CSM si Procurorul General al Romaniei Gabriela Scutea (foto).

Predoiu si-a informat interlocutorii despre expedierea unei prime transe  din materialele necesare protectiei magistratilor, grefierilor si avocatilor.Potrivit MJ, in cadrul intalnirilor a fost evaluata situatia instantelor si parchetelor in contextul aplicarii Decretului privind declararea starii de urgenta.

De asemenea, au fost abordate si alte probleme specifice legate de activitatea curenta a sistemului de justitie si au fost identificate solutii pentru buna functionare a acestor institutii:

"Ministrul Justitiei a informat interlocutorii despre expedierea unei prime transe  din materialele necesare protectiei magistratilor, grefierilor si avocatilor care intra in salile de sedinte: masti, manusi, combinezoane, botosi. In total, au fost expediate 3.000 de combinezoane, 3.000 de masti de protectie, 6.600 de perechi de manusi si 6.600 de botosi.

Separat de aceste materiale, asigurate din bugetul Ministerului Justitiei, au fost facute si alocari bugetare catre Curtile de Apel pentru achizitii directe de catre acestea a materialelor de protectie si igiena in raport de necesitatile fiecarei instante.

Reamintim ca, in cursul lunii martie, Ministerul Justitiei a centralizat si solicitarile de fonduri ale Curtilor de Apel, Tribunalelor si Judecatoriilor pentru cumpararea materialelor necesare in vederea dezinfectiei sediilor. Au fost asigurate si virate sumele necesare, conform solicitarilor, o prima transa in valoare de peste 480 mii lei si a fost alocata o a doua transa in valoare de 3,5 milioane de lei.

In contextul discutiilor, ministrul Justitiei a precizat ca Ministerul de resort isi va mentine pozitia argumentata constitutional si prin conventiile internationale la care Romania este parte de a aviza negativ orice initiativa legislativa care aduce atingere statutului magistratului si independentei Justitiei.

Ministrul Justitiei i-a asigurat pe toti cei prezenti ca va ramane intr-un permanent contact cu magistratii, prin CSM, Procurorul General si sefii de instante si parchete, fiind deschis la identificarea si rezolvarea prompta a oricarei probleme ridicate de acestia care intra in competenta legala a Ministerului Justitiei".

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.