ccf

Ministrul Justitiei si-a luat flit de la CSM

Data: 04 March 2021, 16:24 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1902 afisari

Ministrul Justitiei, Stelian Ion (foto), si-a luat flit de la Plenul Consiliului Superior al Magistraturii in sedinta de joi, 4 martie 2021.


Mai exact, Plenul a votat respingerea solicitarii formulate de catre demnitar privind apararea independentei sistemului judiciar in ansamblul sau fata de perceptia publica vizand lipsa unei anchete efective in dosarul „10 august” vizandu-i pe jandarmii care i-au impiedicat pe protestatarii violenti sa intre in cladirea Guvernului in data de 10 august 2018.

Amintim ca acest dosar a fost clasat definitiv, prin hotararea de marti, 2 martie 2021, pronuntata de catre judecatoarea Daria Isabela Mihet de la Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala.

Pe de alta parte, in aceeasi sedinta, Plenul CSM a hotarat inaintarea la Inspectia Judiciara a cererii formulate de catre judecatoarea Andrea Chis avand un obiect asemanator.

Iata minuta Plenului CSM privind cele doua cereri:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea, cu majoritate, a ordinii de zi a sedintei cu solicitarea doamnei judecator CHIS ANNAMARIA ANDREA, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, privind apararea independentei sistemului judiciar in ansamblul sau fata de afirmatiile din spatiul public referitoare la modul de instrumentare a dosarului intitulat generic 10 AUGUST, a hotarat inaintarea acesteia la Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari. (majoritate: 13 voturi DA, 5 voturi NU)

De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, cu majoritate, respingerea solicitarii de suplimentare a ordinii de zi a Plenului, formulata de ministrul justitiei, privind apararea independentei sistemului judiciar in ansamblul sau fata de perceptia publica vizand lipsa unei anchete efective in dosarul intitulat generic 10 AUGUST, respectiv a unor audieri efective in fata procurorilor si judecatorilor, in temeiul art. 35 lit. a) raportat la art. 30 din Legea nr. 317/2004”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.