ccf

Notarii din UE si-au ales un nou presedinte

Data: 17 January 2020, 12:42 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1317 afisari

Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeana (CNUE) si-au ales un nou presedinte, in unanimitate, pe data de 14 ianuarie 2020. Este vorba despre notarul grec Georgios Rouskas (foto), din Atena, care il inlocuieste pe francezul Pierre-Luc Vogel, notar in Saint-Malo, ales in aceasta functie in decembrie 2018.


Anuntul a fost facut joi, 16 ianuarie 2020, de catre Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR).

Rouskas – care va activa ca presedinte al CNUE timp de un an, la fel ca predecesorii sai, activeaza ca notar din anul 1993.

Comunicatul UNNPR:

Incepand cu data de 14 ianuarie 2020, Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeana are un nou presedinte. Dl. Georgios Rouskas va conduce, timp de un an, destinele notariatului european.

In discursul de multumire sustinut in fata Adunarii Generale a CNUE, dl. Rouskas a declarat ca in mandatul sau va urmari implementarea si pe mai departe a prioritatilor de actiune propuse de notariatul francez, aflat la presedintia organizatiei in anul 2019. Raman pe agenda CNUE teme ca statutul profesiilor reglementate, combaterea spalarii banilor, protejarea sistemului de drept continental ca parte integranta a culturii europene, adaptarea profesiei la noile tehnologii si implicarea notariatului in proiecte concrete, ce au legatura cu Uniunea Europeana.

Dl. Rouskas a accentuat, totodata, necesitatea asigurarii unui echilibru intre cele 22 de organizatii notariale membre CNUE. Subliniind faptul ca apreciaza contributia importanta a notariatelor mari in apararea si promovarea intereselor profesiei, noul presedinte a afirmat ca se impune si recunoasterea aportului valoros al notariatelor mai mici. La finalul alocutiunii, el a facut apel la unitate si unanimitate in luarea deciziilor la nivelul Adunarii Generale a CNUE.

Nascut la Atena in 1964, dl. Georgios Rouskas a absolvit, in 1988, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Nationale si Capodistriene din capitala Greciei. Incepand cu 1990, a activat timp de trei ani ca avocat pe langa Tribunalul de Prima Instanta din Atena. A fost numit notar in 1993.

Din 2015, este presedintele Consiliului de Administratie al Camerei Notarilor din Atena, Pireu, Marea Egee si Insulele Dodecaneze, fiind ales anterior membru al Consiliului de Administratie (intre 2003 si 2009), trezorier (intre 2009 si 2012) si vicepresedinte (intre 2012 si 2015). Este presedintele Comitetului de coordonare a camerelor notariale din Grecia si presedintele CNUE pentru anul 2020.

Dl. Georgios Rouskas este specializat in fiscalitatea bunurilor imobiliare, in dreptul imobiliar si in legislatia privind cadastrul. A avut numeroase interventii cu privire la aria sa de expertiza in cadrul seminarelor organizate de camera avocatilor, de cea notariala sau de cea a expertilor fiscali. A publicat un numar important de articole cu privire la domeniile mentionate mai sus, in reviste de drept sau de fiscalitate.

Infiintat in anul 1993, odata cu edificarea pietei unice europene, Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeana este organismul oficial reprezentativ al profesiei notariale in relatiile cu institutiile Uniunii Europene. Notariatele nationale care fac parte din CNUE sunt cele din Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania si Tarile de Jos. Acestea reprezinta interesele profesionale a peste 40.000 de notari si 200.000 de angajati ai birourilor notariale din cele 22 de state membre CNUE. Notariatul roman a aderat la CNUE in anul 2007”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.