ccf

Notarii publici isi continua activitatea

Data: 13 March 2020, 16:55 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1748 afisari

Notarii publici din toata tara isi continua activitatea si in perioada urmatoare, garantand siguranta circuitului juridic civil, a anuntat Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania vineri, 13 martie 2020.


UNNPR, in calitate de organizatie reprezentativa a profesiei notariale, transmite intregii societati un mesaj de sustinere si solidaritate din partea notarilor publici.

Dumitru Viorel Manescu – presedintele UNNPR – a declarat:

Ne aflam intr-un context situat sub semnul urgentei, caruia suntem obligati sa ii raspundem in mod adecvat. Este necesar sa ne alaturam prin efortul nostru, efortului colectiv de gestionare responsabila a acestei crize fara precedent, cauzate de epidemia de coronavirus. Este o situatie deosebita, care impune luarea unor masuri organizatorice de natura sa permita desfasurarea in conditii de siguranta si cu profesionalism a activitatii birourilor notariale. Este o problema pe care nu am subestimat-o si nu o subestimam”.

Aflati in prima linie a vietii sociale, alaturi de cadre medicale, armata, politie si preoti, notarii publici au datoria ca prin calm, luciditate, echilibru si profesionalism sa asigure continuitatea activitatii in cadrul birourilor notariale, cu luarea tuturor masurilor de siguranta si precautiilor care se impun in contextul crizei cauzate de epidemia de coronavirus. In acest scop, Uniunea Nationala a Notarilor Publici a infiintat un comitet de criza, avand ca misiune gestionarea eficienta a tuturor situatiilor ce pot sa apara in contextul dat.

Prin natura activitatii lor, notarii publici si personalul auxiliar care isi desfasoara activitatea in birourile notariale sunt expusi riscurilor. Serviciul in interes public pe care notarii il asigura, in virtutea prerogativelor ce le revin prin lege, presupune contactul zilnic cu cetatenii. Dat fiind acest fapt, cu responsabilitate si spirit civic, notariatele din toata tara adopta in aceasta perioada masuri organizatorice de natura sa permita desfasurarea activitatii curente in conditii de maxima siguranta, atat pentru salariati, cat si pentru cetateni. Cu exceptia strict a situatiilor obiective ce impun restrangerea sau suspendarea temporara a activitatii, birourile notariale raman deschise.

La data emiterii acestui comunicat, din totalul de 2482 de notari publici in functie, care isi desfasoara activitatea in cadrul birourilor notariale, isi suspendasera activitatea din cauze obiective un numar de sase birouri: unul din Bucuresti, unul din Brasov, doua din Oradea si doua din Iasi.

Camerele Notarilor Publici urmeaza sa asigure rezolvarea lucrarilor care au termene urgente, acolo unde nevoia de a proteja publicul si salariatii impune acest lucru. Prioritatea absoluta a masurilor adoptate o reprezinta sanatatea publica.

Notarii publici continua sa lucreze in serviciul cetateanului si al statului, ca parte a serviciului de interes public si doresc ca si celelalte institutii implicate - respectiv Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si primariile sa dea dovada de aceeasi solidaritate in interesul cetatenilor. Fara concursul acestor parteneri, efortul notarilor publici nu va avea finalitatea asteptata de cetateni.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.