ccf

Notarii se mobilizeaza in fata coronavirusului

Data: 11 March 2020, 15:00 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1398 afisari

Notarii din Romania se mobilizeaza pentru prevenirea inmultirii cazurilor de oameni infectati cu gripa de tip nou, cauzata de coronavirus.


Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) a anuntat miercuri, 11 martie 2020, ca a hotarat sa suspende temporar cursurile de pregatire profesionala in perioada 13-31 martie, precum si sa amane activitatile de control de la nivelul Camerelor Notarilor Publici.

De asemenea, UNNPR a adoptat un set de patru recomandari pentru intreaga breasla a notarilor.

Comunicatul Uniunii:

Masuri sporite de siguranta in activitatea notariala

In vederea limitarii riscului extinderii epidemiei de coronavirus, a desfasurarii in deplina siguranta a activitatii birourilor notariale si a pregatirii profesionale continue a notarilor publici, UNNPR a adoptat un set de masuri obligatorii pentru toti membrii profesiei.

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, organizatie reprezentativa a profesiei notariale, vine in intampinarea apelului autoritatilor la responsabilitate, implicare civica si actiune in scopul diminuarii riscului de contagiune pe scara larga cu virusul „gripei noi”.

In acest sens, Biroul Executiv al Consiliului Uniunii a adoptat o serie de masuri obligatorii de prevenire a cresterii incidentei contaminarilor si de protectie a notarilor publici, a personalului birourilor notariale si, la fel de important, a cetatenilor cu care acestia vin in contact in activitatea de zi cu zi.

Conform Deciziei Biroului Executiv al Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici:

- Se suspenda temporar cursurile de pregatire profesionala pentru notarii publici, notarii stagiari si personalul de specialitate din cadrul birourilor notariale, precum alte cursuri organizate de Institutul Notarial Roman. Perioada vizata: 13 martie 2020 - 31 martie 2020.

Luand in considerare masurile specifice stabilite prin Hotararea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei si prin Hotararea Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta nr. 6/09.03.2020, privind aprobarea unor masuri suplimentare de combatere a noului coronavirus:

- Se amana activitatile de control profesional-administrativ desfasurate la Camerele Notarilor Publici.

- Se recomanda Camerelor Notarilor Publici si entitatilor care functioneaza in cadrul UNNPR sa reduca deplasarile de orice fel.

- Se recomanda Consiliului de disciplina din cadrul UNNPR sa organizeze sedintele cauzelor disciplinare tinand seama de masurile specifice stabilite prin actele administrative ale organismelor abilitate anterior mentionate , cu observarea termenelor de prescriptie a raspunderii disciplinare.

- Se recomanda Camerelor Notarilor Publici sa analizeze oportunitatea organizarii adunarilor generale in functie inclusiv de riscurile de contaminare aparute la nivelul localitatilor din cadrul Camerelor.

- Se recomanda birourilor notariale, Camerelor Notarilor Publici, Institutului Notarial Roman, Casei de Raspundere Civila a Notarilor Publici, Casei de Pensii a Notarilor Publici, Centrului National de Administrare a Registrelor Nationale Notariale, SC Auditorium Pallady SRL si SC Notarom SA, luarea masurilor specifice stabilite prin actele administrative ale organismelor abilitate. Totodata, activitatea de relatii cu publicul si, dupa caz, de audiente, se va organiza tinand seama de aceste masurile specifice de protectie.

Decizia Biroului Executiv al Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici a fost comunicata tuturor notarilor publici, Camerelor Notarilor Publici, Institutului Notarial Roman si celorlalte entitati mai sus enumerate. Pentru o cat mai buna informare a acestora, adresa are anexate Hotararea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei si Hotararea Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta nr. 6/09.03.2020, privind aprobarea unor masuri suplimentare de combatere a noului coronavirus.

Uniunea Nationala a Notarilor Publici urmareste cu atentie evolutia epidemiei de coronavirus (COVID-19) la nivel national si, daca situatia o va impune, vor fi adoptate noi masuri de protectie atat a corpului profesional al notarilor publici, cat si a cetatenilor, acestea urmand a fi aduse cu celeritate la cunostinta tuturor celor vizati. Informatiile destinate publicului larg vor fi publicate pe website-ul www.uniuneanotarilor.ro”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.