Noul Cod civil si 9 legi uzuale (actualizat la 4 ianuarie 2016)

Data: 10 ianuarie 2016, 12:50 | autor: C.G. | 0 comentarii | 3653 afisari

Editura Hamangiu a anuntat lansarea lucrarii Noul Cod civil si 9 legi uzuale, actualizata la 4 ianuarie 2016, in care este redat textul noului Cod civil si a 9 dintre cele mai uzitate legi speciale relevante in materie - actele de stare civila, bunurile proprietate publica, exproprierea, cadastrul si publicitatea imobiliara, inscrierea in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, protectia chiriasilor, dobanda legala remuneratorie si penalizatoare.


Potrivit Editurii, in Noul Cod civil si 9 legi uzuale, articolele noului Cod civil sunt insotite de note de trimitere catre toate articolele corespondente din vechiul Cod civil, Codul comercial, Codul familiei, Decretul nr. 167/1958 si toate celelalte acte normative anterioare al caror continut a fost absorbit in Codul civil. De asemenea, se fac trimiteri la legislatia conexa si sunt prezentate recursurile in interesul legii si hotararile prealabile privind dezlegarea unor chestiuni de drept in materie, ale caror motivari integrale pot fi consultate online la adresa http://bibliotecahamangiu.ro/.

Noul Cod civil si 9 legi uzuale mai contine o tabla de materii detaliata si un index alfabetic ale noului Cod civil. Editura precizeaza ca ele nu fac parte din textul oficial, ci au fost intocmite de redactie pentru a facilita orientarea si identificarea mai rapida a institutiilor/ cuvintelor-cheie cautate.

Editia cuprinde ultimele modificari aduse Legii nr. 119/1996 prin Legea nr. 295/2015, Legii nr. 7/1996 prin O.U.G. nr. 57/2015 si Legii nr. 114/1996 prin noul Cod fiscal.

Cartea poate fi rezervata pe site-ul Editurii Hamangiu.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.