Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare (lucrare actualizata la 25 mai 2016)

Data: 01 iunie 2016, 17:04 | autor: C.G. | 0 comentarii | 3265 afisari

Editura Hamangiu a anuntat lansarea lucrarii Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare, actualizata la 25 mai 2016. Volumul cuprinde modificarile aduse codurilor in materie penala prin Legea nr. 75/2016 si prin OUG nr. 18/2016.


Ordonanta de urgenta nr. 18/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru completarea art. 31 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara a fost adoptata de Guvernul Romaniei in data de 18 mai 2016 si a intrat in vigoare la 23 mai 2016, odata cu publicarea in Monitorul Oficial.

Potrivit Editurii Hamangiu, Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare reuneste textele actualizate ale noilor coduri penale, inclusiv cu cele doua legi de executare a pedepselor, a masurilor privative si neprivative de libertate – Legile nr. 253 si nr. 254 din 2013, intrate in vigoare la 1 februarie 2014, odata cu noile coduri.

Ca toate lucrarile din seria de legislatie a Editurii Hamangiu, Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare cuprinde, pe langa textele consolidate ale celor doua coduri (redate intocmai dupa Monitorul Oficial), dispozitiile interpretative si de aplicare, precum si prevederile referitoare la situatiile tranzitorii din legile de punere in aplicare, toate acestea reproduse sub fiecare articol din cod. De asemenea, in lucrare sunt indicate si dispozitiile corespondente din reglementarile anterioare, precum si numeroase note de trimitere catre legislatia conexa, si sunt redate in extras deciziile de admitere a recursurilor in interesul legii si hotararile prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in exercitarea atributiilor exclusive care ii revin privind asigurarea unei practici judiciare unitare.

Cartea poate fi achizitionata de pe site-ul Editurii Hamangiu.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.