ccf

O judecatoare sanctionata disciplinar vrea la CJUE

Data: 22 November 2022, 16:18 | autor: L.J. | 1 comentarii | 6321 afisari

O judecatoare sanctionata disciplinar doreste sa ajunga la Curtea de Justitie a Uniunii Europene.Este vorba despre magistrata Adriana Veronica Galis de la Curtea de Apel Bucuresti, care solicita din partea Consiliului Superior al Magistraturii aviz pentru o eventuala detasare la CJUE, in calitate de expert national din partea Romaniei. Cazul ei va fi discutat de catre Sectia pentru judecatori a CSM in sedinta de joi, 24 noiembrie 2022.

La 6 octombrie 2021, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a sanctionat-o pe Adriana Galis cu avertisment pentru abaterea de la art. 99 lit. r) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre „neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”. In 26 septembrie 2022, magistratii Corina Corbu, Florentina Dinu, Denisa Livia Baldean, Cosmin Horia Mihaianu si Ileana-Izabela Dolache-Bogdan de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au mentinut sanctiunea, respingand recursul judecatoarei Veronica Galis.

Precizam ca legea nu le interzice magistratilor sanctionati disciplinar detasarea la CJUE.

Comentarii

# DODI date 23 November 2022 21:31 0

Ținând cont de promovările (fără acordul României) ale slujirii și a altor PORCurori la Parchetul UE ce mare brânză dacă detașăm o leneșă incurabilă la CJUE? Dacă folosim aceeași măsură (și ne ”sprijină” și SRI) eu cred că nu vor fi impedimente în promovarea acestei loaze!

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.