ccf

Participarea ministrului Cazanciuc la lucrarile Consiliului UNBR: „Exista rezultate foarte bune ale proiectului privind aplicarea Avizului nr. 16 - relatiile dintre judecatori si avocati”

Data: 07 September 2015, 10:20 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1604 afisari

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc (foto stanga), a participat la deschiderea lucrarilor Consiliului Uniuniunii Nationale a Barourilor din Romania, eveniment desfasurat in zilele de 5 si 6 septembrie 2015, la Eforie Nord.


Cu acest prilej, Ministerul Justitiei a dat publicitatii, sambata 5 septembrie 2015, alocutiunea ministrului Robert Cazanciuc:

"Cooperarea permanenta cu institutiile din cadrul sistemului de justitie, dar si cu profesiile ‎juridice, reprezinta, pentru Ministerul Justitiei, o prioritate in incercarea de a ne atinge unul din obiectivele fundamentate fixate la preluarea mandatului: cresterea increderii cetatenilor in actul de justitie. Profesia de avocat are un rol important in actul de justitie, fiind in permanenta legatura cu problemele justitiabililor. Prin dialogul constant am reusit sa identificam cele mai bune solutii atat pentru imbunatatirea cadrului legislativ, dar si pentru rezolvarea problemelor pe care, inevitabil, le presupune activitatea zilnica a instantelor astfel incat sa oferim justitiabililor procese cat mai rapide si costuri cat mai reduse. Exista rezultate foarte bune ale proiectului privind aplicarea Avizului nr. 16 privind relatiile dintre judecatori si avocati ‎in vederea asigurarii calitatii si eficientei justitiei al Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni, iar noi trebuie sa gasim modalitati de a aplica si in Romania astfel de programe. Evident, exista situatii in care punctele noastre de vedere sunt diferite, dar singura cale prin care putem sa progresam este cea a cooperarii si a ajungerii la o solutie de compromis pentru ca interesul comun al tuturor institutiilor si profesiilor din sisitemul judiciar este sa avem reglementari clare si predictibile care sa fie in beneficiul cetatenilor".

sursa foto: just.ro

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.