Participarea presedintelui ICCJ la Colocviul „Andrei Radulescu, Maestrii dreptului romanesc”

Data: 04 decembrie 2015, 12:23 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1335 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat publicitatii un comunicat de presa referitor la participarea presedintelui instantei supreme, Livia Doina Stanicu, la Colocviul „Andrei Radulescu, Maestrii dreptului romanesc”, dedicat aniversarii a 135 de ani de la nasterea marelui jurist si istoric. Evenimentul a avut loc joi, 3 decembrie 2015, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.


Comunicatul ICCJ:

Joi, 3 decembrie 2015, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecator dr. Livia Doina Stanciu, a participat la Colocviul Andrei Radulescu, Maestrii dreptului romanesc, dedicat aniversarii a 135 de ani de la nasterea marelui jurist si istoric roman, eveniment ce a avut loc in Aula Bibliotecii Centrale Universitare 'Carol I'.

Colocviul Andrei Radulescu, Maestrii dreptului romanesc a fost organizat de Fundatia 'Andrei Radulescu si a Marilor Juristi Romani' in parteneriat cu Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si Biblioteca Centrala Universitara 'Carol I'.

La prestigiosul eveniment au mai participat: Presedintele Fundatiei 'Andrei Radulescu si a Marilor Juristi Romani', av. dr. Dana Gruia Dufaut, Decanul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, prof. univ. dr. Flavius Baias, Directorul Institutului de Cercetari Juridice 'Acad. Andrei Radulescu', prof univ. dr. Mircea Dutu, prof. univ. emerit dr. Brandusa Stefanescu din cadrul Academiei de Studii Economice, Presedintele sectiei de filologie si literatura a Academiei Romane, acad. Eugen Simion si senior partner, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, avocat Ana Diculescu Sova.

Au mai fost invitati reprezentanti ai ministerelor si institutiilor publice cu atributii in domeniul judiciar, institutelor de cercetari si facultatilor de drept din tara si din strainatate, judecatori si magistrati asistenti din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si personalitati ale vietii publice si academice din Romania.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecator dr. Livia Doina Stanciu, luand cuvantul, a remarcat importanta evenimentului si a adresat un mesaj de multumire organizatorilor pentru invitatia de a participa la aceasta sesiune de comunicari, evidentiind, cu aceasta ocazie, importanta colaborarii institutionale in domeniul stiintelor juridice.

In discursul presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie au fost elogiate recunoasterea si aprecierea operei marelui jurist Andrei Radulescu, care se identifica prin frumusetea, claritatea si eleganta stilului exprimarii '... ca un aristocrat al dreptului, un magistrat drept si ferm si in egala masura modest si sensibil, ...un mare om de litere, carturar, istoric si jurist, profesor, magistrat si academician'.

In continuare, Presedintele instantei supreme a evocat aspecte din vasta activitate a personalitatii juridice Andrei Radulescu, academicianul, profesorul, scriitorul, istoricul, judecatorul de mare prestigiu, numit Prim-presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, '...numire ce a venit ca o fireasca recunoastere a meritelor sale exceptionale demonstrate in munca de infaptuire a dreptatii'.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a apreciat ca, din pozitia sa de presedinte in functie, este o mare onoare sa vorbeasca despre unul dintre cei mai de seama inaintasi ai sai, 'despre cel care, dincolo de orice alte onoruri si realizari in viata, a pretuit mai mult decat orice altceva, calitatea de judecator si mai ales pe cea de Prim-presedinte al Curtii de Casatie'.

De asemenea, in cuvantul sau, Presedintele instantei supreme, a tinut sa mentioneze ca, in pleiada marilor juristi romani, Andrei Radulescu va straluci vesnic intr-un mod cu totul aparte, ramanand pentru toate generatiile viitoare imaginea adevaratului magistrat ce a slujit justitia si dreptatea, asa cum se cuvine a fi acestea slujite, mentionand totodata ca isi doreste '... ca noi, urmasii sai de astazi, sa fim demni de mostenirea pe care acesta ne-a lasat-o si sa reusim sa patrundem in profunzimea acestei uriase personalitati'.

Presedintele instantei supreme a incheiat adresand un mesaj cu privire la importanta misiunii pe care Inalta Curte de Casatie si Justitie, Institutul de Cercetari Juridice 'Acad. Andrei Radulescu' si Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti o au in bunul mers al vietii juridice si, prin aceasta, in bunul mers al Justitiei in Romania, la inceputul unei noi ere legislative.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.