ccf

PICCJ a sarit fara succes in apararea procuroarei de sedinta din dosarul Colectiv

Data: 07 October 2021, 16:47 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1309 afisari

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a sarit in apararea procuroarei de sedinta din dosarul Colectiv, Elena-Melinda Diaconescu (foto), de la Directia Nationala Anticoruptie.


Mai exact, PICCJ a facut plangere prealabila impotriva Hotararii nr. 825/2021, prin care Sectia pentru judecatori a CSM a aparat independenta si impartialitatea judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti investiti cu solutionarea dosarului Colectiv (Adina Pretoria Dumitrache si Andrei Viorel Iugan), precum si a judecatoarelor Mihaela Nita si Cristina Craiu, care i-au respins procuroarei Diaconescu cererea de recuzare fata de completul Dumitrache-Iugan. In aceeasi Hotarare 825/2021, judecatorii CSM l-au sesizat pe seful DNA Crin-Nicu Bologa pentru a evalua posibilitatea revocarii Melindei Diaconescu din parchetul anticoruptie.

La 6 septembrie 2021, Nicu Bologa a anuntat nu doar ca refuza revocarea Melindei Diaconescu, ci si ca aceasta procuroare a facut plangere prealabila impotriva hotararii de mai sus si cerere pentru apararea reputatiei profesionale si a independentei (aceasta din urma fiindu-i adresata Sectiei pentru procurori a CSM).

De data aceasta, joi, 7 octombrie 2021, Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii a respins plangerea prelabila formulata de catre Parchetul General impotriva Hotararii 825/2021.


Iata minuta judecatorilor CSM:


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat:

Respingerea plangerii prealabile formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva Hotararii nr. 825/29.06.2021 a Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii. (majoritate: 1 vot 'admitere plangere', 6 voturi 'respingere plangere', 3 voturi NULE).


>> Cititi aici Hotararea 825/2021 a Sectiei pentru judecatori

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.