ccf

Pleaca procuroarea care a clasat un caz cu interceptari SRI falsificate

Data: 09 August 2022, 20:01 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2681 afisari

Procuroarea de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie care a dat clasare intr-un caz vizand interceptari SRI falsificate iese acum la pensie.Magistrata a primit aprobare marti, 9 august 2022, din partea Sectiei pentru procurori a CSM.

Este vorba despre procuroarea PICCJ Carmen Simona Rusu, cea care in 2016 a clasat plangerea penala depusa la Parchetul General de catre printul Paltin Sturdza impotriva procurorului de caz Iulian Nica de la DNA Brasov (autorul rechizitoriului din dosarul retrocedarilor de paduri in care sunt judecati Sturdza si Viorel Hrebenciuc). Mai exact, Paltin Gheorghe Sturdza l-a acuzat pe procurorul Nica de introducerea in dosar a unor stenograme SRI continand peste 1.000 de cuvinte falsificate prin rastalmacire sau omisiune. Desi a recunoscut ca acele transcrieri erau falsificate, iar Iulian Nica nu le-a verificat pentru autenticitate, procuroarea Carmen Rusu a pretins, in ordonanta de clasare, ca Nica nu s-ar face vinovat de infractiunea de abuz in serviciu, intrucat fapta sa nu a produs consecinte juridice.


Se pensioneaza si procuroarea care a dat clasare in legatura cu dosarul Revolutiei


Tot marti, Sectia pentru procurori din CSM a scos-o la pensie pe inspectoarea judiciara Nelica-Carmina Pascal (foto), cea care, prin rezolutia nr. 3756/A din 5 noiembrie 2019, a respins sesizarea in care Asociatia „21 Decembrie 1989” ii acuza pe procurorii PICCJ Gheorghe Cosneanu (seful din acel moment al Sectiei Parchetelor Militare din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie), Catalin Ranco Pitu (actualul sef al SPM din Parchetul General), Virgiliu Marian Istrate si Dan Mihail Mitranescu de exercitarea functiei cu rea-credinta (abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. t) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).


Mai exact, ONG-ul a sustinut ca:


- generalul-maior Gheorghe Cosneanu a confirmat rechizitoriul dupa ce tot el efectuase acte de urmarire penala (pe scurt: s-a verificat pe sine insusi pentru legalitate si temeinicie);

- numai colonelul Ranco Pitu a semnat rechizitoriul in calitate de procuror de executie, chiar daca atat el, cat si Istrate si Mitranescu lucrasera la dosar;

- echipa de anchetatori a trimis in instanta inclusiv dosare deja solutionate (fie prin clasari, fie prin autoritate de lucru judecat) sau nefinalizate.


Lista tuturor procurorilor iesiti la pensie:


1. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei PASCAL NELICA - CARMINA, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, in prezent inspector judiciar la Inspectia Judiciara – Directia de inspectie pentru procurori. (unanimitate)

2. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei VLADUCU ELENA, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea. (unanimitate)

3. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului MIHAI IUSTIN, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti, delegat in functia de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea, avand gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

4. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 28.08.2022, a doamnei RUSU CARMEN - SIMONA, procuror sef al Biroului de urmarire penala din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.