ccf

Presedintele CEDO, intalnire la varf in Romania

Data: 15 June 2015, 12:06 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2132 afisari

Presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, Dean Spielmann (foto dreapta), a participat, vineri 12 iunie 2015, la o intalnire organizata la Bucuresti cu presedintii Curtii Constitutionale a Romaniei si Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Potrivit unui comunicat de presa emis de ICCJ, presedintele Dean Spielmann a fost insotit de judecatoarea CEDO Iulia Motoc, iar din partea Romaniei au participat Livia Doina Stanciu (foto stanga), presedintele ICCJ, Augustin Zegrean, presedintele CCR, Iulia Cristina Tarcea, vicepresedintele ICCJ, si Simona Maya Teodoroiu, judecator la Curtea Constitutionala.

In cadrul discutiilor purtate cu aceasta ocazie, Dean Spielmann a subliniat "rolul dialogului dintre judecatorul national si judecatorii Curtii din Strasbourg, aratand ca acesta imbraca trei forme, deopotriva de eficiente: dialogul informal, dialogul jurisprudential si dialogul interinstitutional". De altfel, in acest context, presedintele CEDO "a mentionat rolul deosebit al Protocolului nr. 16 aditional la Conventia pentru apararea drepturilor omului si libertatilor fundamentale, care reprezinta un veritabil protocol al dialogului".

Comunicatul ICCJ:

"La data de 12 iunie 2015, la sediul Curtii Constitutionale, a fost organizata intalnirea dintre presedintii Curtii Constitutionale, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Din partea Curtii Europene a Drepturilor Omului au participat domnul Dean Spielmann, presedintele CEDO si doamna judecator Iulia Motoc.

Din partea Romaniei, la aceasta intalnire, au participat doamna judecator dr. Livia Doina Stanciu, Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, domnul judecator Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale, precum si doamnele judecator Iulia Cristina Tarcea, vicepresedintele ICCJ si doamna Simona Maya Teodoroiu, judecator Curtea Constitutionala.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, doamna judecator, dr. Livia Doina Stanciu, a subliniat reusita reformelor legislative si judiciare interne pe care tara noastra le traverseaza, facand referire la noile institutii introduse in dispozitiile celor patru coduri, menite sa asigure unificarea jurisprudentei. A mai subliniat rolul Protocolului aditional nr. 16 la Conventia pentru apararea drepturilor omului si libertatilor fundamentale in ceea ce priveste dialogul dintre judecatorul national si judecatorul Curtii Europene a Drepturilor Omului, precum si functia acestui instrument de reglare a practicii neunitare si de degrevare a instantei europene.

Domnul Dean Spielmann, presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului, a subliniat de asemenea, rolul dialogului dintre judecatorul national si judecatorii Curtii din Strasbourg, aratand ca acesta imbraca trei forme, deopotriva de eficiente: dialogul informal, dialogul jurisprudential si dialogul interinstitutional.

In acest context, a mentionat rolul deosebit al Protocolului nr. 16 aditional la Conventia pentru apararea drepturilor omului si libertatilor fundamentale, care reprezinta un veritabil protocol al dialogului.

A aratat ca, in opinia domniei sale, dialogul si cooperarea in materia protectiei drepturilor omului, trebuie realizate nu in sistem piramidal, ci in cadrul unei retele care sa permita actorilor implicati in garantarea drepturilor omului, accesul la informatie in timp util si eficient.

Doamna judecator lulia Cristina Tarcea, a prezentat mecanismul de cooperare interinstitutionala din Romania in materia drepturilor omului si a scos in evidenta excelenta colaborare dintre Agentul Guvernamental Roman si judecatorii nationali".

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.