ccf

PROCES PIERDUT DE DIRECTIA FINANTELOR PUBLICE - “Organul fiscal nu avea un drept de optiune”

Data: 21 November 2019, 10:06 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1932 afisari

Prin Decizia 525/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul declarat de recurenta-parata Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Craiova.
 
Prin cererea inregistrata pe rolul Curtii de Apel Pitesti, sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, la data de 9 decembrie 2015, reclamanta SC B. SRL Rm. Valcea in contradictoriu cu parata Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Craiova a solicitat anularea Deciziilor nr. x din 9 iunie 2015, nr. y din 7 august 2015, nr. z din 3 septembrie 2015 si nr. w din 24 septembrie 2015, precum si pentru a fi obligata la plata cheltuielilor de judecata.
In motivarea actiunii, reclamanta a sustinut ca actele fiscale supuse anularii sunt nelegale, intrucat, desi a intrat in vigoare Legea nr. 209/2015, prin care sunt anulate obligatiile fiscale, i s-au impus plati suplimentare si accesorii, i s-a anulat inregistrarea in scopuri TVA si a fost radiata din Registrul operatorilor intracomunitari, in scopul blocarii activitatii si, in final, falimentarea sa.

Prin Decizia de antrenare a raspunderii solidare nr. x din 9 iunie 2016 a fost obligata in mod solidar la plata sumei de 17.341.029 RON, reprezentand obligatii fiscale prin reincadrarea sumelor achitate cu titlu de diurna catre SC "A." S.R.L. Rm. Valcea, iar in urma contestarii deciziei, s-a dispus respingerea, cu toate ca asociatii sai nu au inscrise fapte in cazierul fiscal si exista reglementari ce fac obiectul Legii nr. 209/2015.

Prin Sentinta nr. 100/F-CONT din 26 aprilie 2016 Curtea de Apel Pitesti, sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal a admis actiunea formulata de reclamanta S.C. B. S.R.L., in contradictoriu cu parata Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Craiova si a dispus anularea Deciziilor nr. x din 9 iunie 2015, nr. y din 7 august 2015, nr. z din 3 septembrie 2015 si nr. w din 24 septembrie 2015.

Impotriva Sentintei nr. 100/F-CONT din 26 aprilie 2016 pronuntata de Curtea de Apel Pitesti, sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, a declarat recurs parata Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Craiova invocand dispozitiile art. 488 alin. (1) pct. 3 si 8 C. proc. Civ.

Minuta Inaltei Curti:

“Respinge recursul declarat de recurenta-parata Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Craiova - Administratia Judeteana a Finantelor Publice Valcea impotriva sentintei nr. 100/F-CONT din 26 aprilie 2016 pronuntata de Curtea de Apel Pitesti, sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, in dosarul nr. x/2015, ca nefondat”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# DODI date 21 November 2019 16:02 0

Ce bine-mi pare că au luat țeapă. Și asta cu atât mai mult cu cât acum peste treburile nației stau marii ”specialiști” (în limbi) din PNL.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.