ccf

Procuror sanctionat disciplinar pentru grava neglijenta

Data: 11 June 2015, 12:56 | autor: C.G. | 2 comentarii | 2851 afisari

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, in sedinta din 10 iunie 2015, actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva procurorului Bogdan Silviu Epure, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

Potrivit CSM, procurorul a fost sanctionat cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pe o perioada de 4 luni, pentru "nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile" si pentru “exercitarea functiei cu (…) grava neglijenta".


Comunicatul CSM:

"In sedinta din data de 10 iunie 2015, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Epure Bogdan Silviu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. b din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Sectia pentru procurori a aplicat domnului Epure Bogdan Silviu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pe o perioada de 4 luni', pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) si t) teza a II-a raportat la art.991 alin 2 din acelasi act normativ - 'nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”, “exercitarea functiei cu … grava neglijenta' si 'Exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual'.

Hotararea pronuntata de Sectie poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie".

De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii a dispus, in sedinta din 10 iunie 2015, amanarea Raportului Inspectiei Judiciare privind posibila incalcare a dispozitiilor art. 17 si 18 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor de catre procurorul Dan Alexandru Nitescu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea administrarii de probe, pentru data de 24 iunie 2015.

Comentarii

# Constantin Daniel Ionel date 11 May 2016 16:26 0

Acest procuror de caz (dosar penal nr.260/P/2014 Dan Alexandru Nitescu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie,a emis in data de 1 aprilie 2015 ordonanta de incepere a urmaririi penale in cauza, ce are obiectul hotararea CEDO 17034/03,obligatii de plata executate in mod incomplet,refuzand abuziv sa mi comunice si mie (parte vatamata) la adresa, aceasta ordonanta conform art.81 din NCPP.am sesizat MJ,CSM-ul dar nu sa luat nici o masura pentru a se intra in legalitate,CSM,clasand cererea mea trimisa prin e-mail pe motiv ca nu a fost semnata,desi eu i mi dadusem datele de indentificare,nr.serie CI,nr CNP numele si adresa complet.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=583050585203316&set=a.366335066874870.1073741827.100004951390819&type=3

# nicolae moldoveanu date 10 July 2015 16:48 0

procurorul Epure Bogdan Silviu a fost sanctionat in urma plangerii mele si in paralel aceste este cercetat si pentru favorizarea infractorului, in sensul ca urmare a gravei neglijente si favorizarii eu nu mi-am vazut fetita de 4 ani, detalii in acest articol: http://identitydesign.ro/wp/index.php/2015/06/14/o-retea-de-prostitutie-cu-minore-ancorata-de-varfurile-puterii/

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.