ccf

Procurorii CSM au pus in aplicare decizia ICCJ legata de alegeri

Data: 23 August 2022, 18:59 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1646 afisari

Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a votat marti, 23 august 2022, punerea in aplicare a deciziei pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie privind alegerile pentru viitorul CSM.Este vorba despre decizia nr. 1496/2022 din dosarul nr. 1635/1/2022, prin care judecatoarele ICCJ Livia Denisa Baldean, Mari Ilie si Cristina Trutescu au admis contestatiile formulate de catre Sorin Marian Lia (foto) si Sorin Emil Flonta – prim-procurorii de la PJ Corabia, respectiv PT Salaj – impotriva Hotararii nr. 113/2022, prin care Plenul CSM a constatat legalitatea procedurilor de alegere in ceea ce-i priveste pe contracandidatii lui Lia si Flonta. Ne referim la procurorii Marioara Catalina Sintion (sefa Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3), respectiv Claudiu Constantin Sandu (seful Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov).


Minuta Inaltei Curti:


Admite contestatiile formulate de procurorul Lia Sorin Marian si de procurorul Flonta Sorin Emil impotriva Hotararii nr. 113 din 19 iulie 2022 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii si in consecinta:

Anuleaza, in parte, hotararea sus-mentionata, in ceea ce priveste dispozitiile art.3 si, admitand contestatiile, obliga Plenul Consiliului Superior al Magistraturii sa aprobe buletinul de vot, precum si calendarul de desfasurare a turului doi al alegerilor pentru un membru procuror de la parchetele de pe langa judecatorii, precum si pentru cel de-al doilea membru procuror de la parchetele de pe langa tribunale si sa sesizeze Sectia pentru procurori pentru a dispune masurile ce se impun, in conformitate cu art. 17 alin. (5) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Mentine celelalte dispozitii ale Hotararii nr. 113 din 19 iulie 2022 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Respinge contestatiile formulate de judecatorul Milu Ramona Gratiela si de judecatorul Ghica Mihai Stefan impotriva Hotararii nr. 113 din 19 iulie 2022 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii si a Hotararii nr. 2000 din 19 iulie 2022 a Sectiei pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii. Obliga intimatul Consiliul Superior al Magistraturii la plata catre contestatorul Flonta Sorin Emil a cheltuielilor de judecata in suma de 682,49 lei. Definitiva”.


Minuta hotararii nr. 1204/2022 a Sectiei pentru procurori din CSM:


Masurile Sectiei pentru procurori ca urmare a deciziei civile nr. 1496/28.07.2022 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila in dosarul nr.1635/1/2022.

Solutie

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat:

(unanimitatea voturilor valabil exprimate: 3 voturi DA, 1 vot NUL)

- stabilirea parchetelor la care se vor relua procedurile de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv la parchetele de pe langa judecatorii pentru un membru procuror si la pachetele de pe langa tribunale pentru cel de-al doilea membru procuror;

- stabilirea candidatilor pentru care se vor relua procedurile la parchetele de pe langa tribunale:

1. domnul procuror Sandu Claudiu Constantin de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov;

2. domnul procuror Flonta Sorin Emil de la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj;

- stabilirea candidatilor pentru care se vor relua procedurile la parchetele de pe langa judecatorii:

1. doamna procuror Sintion Marioara Catalina de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti;

2. domnul procuror Lia Sorin Marian de la Parchetul de pe langa Judecatoria Corabia.


>> Hotararea CSM nr. 113/2022

Comentarii

# MARIN date 24 August 2022 10:47 0

SPER CA LUJU SĂ POPULARIZEZE PENTRU PROCURORI NOTA OBȚINUTĂ LA SCRIS DE D-NUL C.C. SANDU, NOTA 7,80 ȘI NOTA OBȚINUTĂ DE D-NUL S. FLONTA , NOTA 9, PENTRU OCUPAREA POSTULUI DE PRIM PROCUROR, ȘI DE ASEMENEA ACTIVITATEA SLABĂ DE PRIM PROCUROR A LUI C.C. SANDU

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.