ccf

PROCURORII MARIUS BULANCEA SI DANIEL HORODNICEANU, PROCES PENTRU FUNCTIA DE PROCUROR EUROPEAN - “Nu ar obtine vreun folos practic”

Data: 14 November 2019, 11:41 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1360 afisari

Prin actiunea inregistrata pe rolul Curtii de Apel Brasov, la data de 25 iunie 2019, procurorul DNA Marius Bulancea, fostul sef al DIICOT Daniel Horodniceanu si procurorul Catalin Borcoman au solicitat in contradictoriu cu ministerul Justitiei anularea rezultatului procedurii nationale de selectie a candidatilor in numele Romaniei pentru functia de procuror european de a nu fi selectat nici un candidat, si de a se relua procedura de selectie.

Cei trei au mai solicitat obligarea ministrului Jusatitiei sa ii desemneze drept candidati in numele Romaniei pentru functia de procuror european si sa inainteze Consiliului Uniunii Europene lista cuprinzand numele reclamantilor ca fiind candidati in numele Romaniei in vedere numirii in functia de procuror european.

In subsidiar, au mai cerut obligarea ministrului Justitiei sa reia procedura de selectie si sa desemneze candidati in numele Romaniei dintre persoanele inscrise in cadrul acelei proceduri.

In motivarea actiunii, reclamantii au aratat ca la data de 22 februarie 2019, ministerul Justitiei a lansat procedura nationala de selectie a candidatilor ce urmau sa fie desemnati in numele Romaniei, la care s-au inscris cinci candidati care au fost admisi pentru sustinerea interviului in fata comisiei de selectie prezidata de ministrul Justitiei, interviu ce a avut loc la data de 4 aprilie 2019.

In procesul verbal intocmit de comisie ulterior desfasurarii interviurilor, s-a aratat ca nici unul dintre candidati nu indeplineste in totalitate cerintele.

Plangerea prealabila impotriva rezultatului de selectie a fost solutionata prin adresa prin care ministrul Justitiei a comunicat ca nu se impune anularea procedurii. Ca motive de nelegalitate, reclamantii au aratat ca prin acceptarea candidaturilor au dobandit vocatia de a fi desemnati candidati in numele Romaniei pentru functia de procuror european, iar comisia de selectie nu avea marja de apreciere pentru a putea refuza selectarea a trei candidati din cei cinci inscrisi in procedura.

Minuta Curtii de Apel Brasov:

“Respinge excepţia necompetenţei teritoriale a Curtii de Apel Brasov, invocata de paratii Ministrul Justitiei si Ministerul Justitiei prin intampinare. Admite exceptia lipsei de interes invocata de parati prin intampinare si de instanta din oficiu. Admite exceptia lipsei de obiect cu privire la capatul subsidiar, invocata de parati prin intampinare. Respinge cererea principala formulata de reclamantii Borcoman Catalin Laurentiu, Bulancea Marius-Bogdan si Horodniceanu Daniel-Constantin, ca lipsita de interes. Respinge cererea subsidiara ca ramasa fara obiect. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Curtea de Apel Brasov”.

Extras din hotararea Curtii de Apel Brasov:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.