ccf

Procurorii militari nu mai primesc locuri separate

Data: 29 June 2022, 19:21 | autor: L.J. | 1 comentarii | 2437 afisari

Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii – condusa de vicepresedintele CSM Nicolae Solomon (foto) – a anuntat marti, 28 iunie 2022, scoaterea la concurs a 230 de posturi pentru promovarea pe loc a procurorilor in functii de executie.Data trecuta, la 12 septembrie 2021, au fost scoase la concurs cu 10 posturi mai multe: cate 5 pentru Curtea Militara de Apel si pentru Sectia Parchetelor Militare din PICCJ. De data aceasta, CSM a anuntat ca procurorii militari vor candida pe aceleasi locuri cu procurorii civili.

Minuta Hotararii nr. 1060/2022 a Sectiei pentru procurori:

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat organizarea concursului de promovare pe loc in functii de executie, a procurorilor, conform calendarului propus de Directia resurse umane si organizare a Consiliului Superior al Magistraturii si Institutul National al Magistraturii, (anexa 1 din cuprinsul notei de specialitate). (majoritate: 4 voturi da, 1 vot nu, 1 abtinere)

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit numarul de locuri scoase la concurs, pe grade de jurisdictie, astfel: (majoritate: 4 voturi da, 1 vot nu, 1 abtinere)

- 80 de locuri pentru parchetele de pe langa tribunale;

- 100 de locuri pentru parchetele de pe langa curtile de apel;

- 50 de locuri pentru Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

De asemenea, Sectia pentru procurori a hotarat ca locurile pentru acest concurs sa fie alocate la comun atat procurorilor civili, cat si procurorilor militari.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat numarului de locuri scoase la concurs pentru personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, dupa cum urmeaza: (majoritate: 4 voturi da, 1 vot nu, 1 abtinere, dupa caz unanimitatea voturilor valabil exprimate)

- 3 locuri pentru personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Justitiei (2 posturi aferente gradului de curte de apel si 1 post aferent gradului de tribunal)

- 5 locuri pentru personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul Inspectiei Judiciare ( grad de tribunal)

- 4 locuri pentru personalul din cadrul Institutului National al Magistraturii (1 post aferent gradului de curte de apel si 3 posturi aferente gradului de tribunal

- 6 locuri pentru personalul din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii (2 posturi aferente gradului de curte de apel si 4 posturi aferente gradului de tribunal)

De asemenea, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat tematica si bibliografia concursului si a desemnat in calitate de presedinte al comisiei de organizare a concursului pe secretarul general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii. (unanimitatea voturilor valabil exprimate)”.


>> Anuntul privind precedenta sesiune de concurs

Comentarii

# Gabriela Ungureanu date 14 July 2022 12:16 0

Mi se pare firesc ca procurorii militari sa candideze pe posturile scoase la concurs la fel ca si procurorii civili ? Favorizatii la concurs apoi dau lecții si instrumentează dosare ??? In ce țara trăim !?!?!?

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.