Procurorul care l-a amendat pe fostul sef al SIIJ, albit in dosarul disciplinar (Minuta)

Data: 14 iulie 2020, 17:13 | autor: L.J. | 0 comentarii | 978 afisari

Sectia pentru procurori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii l-a albit marti, 14 iulie 2020, pe un procuror care l-a amendat pe Gheorghe Stan, fost sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, actualmente judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei.


Este vorba despre procurorul Bogdan Codreanu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov. Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pentru presupusa savarsire a abaterii disciplinare de la art. 99 lit. i teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa, precum si formularea”.

Minuta CSM din dosarul nr. 2/P/2020:

Respinge actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Codreanu Bogdan, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, pentru savarsirea abaterii disciplinare prev. de art. 99 lit. i) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pronuntata in sedinta publica astazi, 14 iulie 2020”.

La 8 martie 2019, SIIJ – condusa pe atunci de Gheorghe Stan – i-a solicitat procurorului Bogdan Codreanu copia unor dosare penale aflate in instrumentarea sa, sectia speciala precizand ca o persoana ce avea calitatea de parte intr-o cauza formulase plangere penala impotriva procurorului Codreanu. In replica, in 11 martie 2019, Codreanu a transmis o adresa catre SIIJ, solicitand ca „in interesul solutionarii dosarului penal cu nr. (...) de pe rolul PT Brasov, sa se inainteze, pana la data de 18.03.2019, copii ale tuturor documentelor dosarului penal nr. (...)”. Acest din urma dosar il viza chiar pe procurorul Codreanu. SIIJ nu a dat curs solicitarii, motiv pentru care Bogdan Codreanu a revenit cu alta adresa la 1 aprilie 2019. De aceasta data, Codreanu le-a pus in vedere reprezentatilor SIIJ ca, in cazul in care nu vor transmite copii dupa dosarul penal care il vizeaza, va dispune ridicarea silita a documentelor din sediul SIIJ – lucru pe care Codreanu l-a si incercat, trimitand, in 15 aprilie 2019, lucratori de politie din Directia Generala Anticoruptie (DGA) Bucuresti peste procurorii sectiei speciale.

SIIJ nu i-a dat nici de aceasta data lui Codreanu dosarul penal cerut, adresa fiind semnata de catre seful SIIJ de la acea data, procurorul Gheorghe Stan. Vazand asa, dupa o luna, adica la 15 mai 2019, Codreanu a emis o ordonanta prin care l-a amendat pe Stan cu 2.500 de lei.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.