ccf

Proiect de educatie juridica non-formala, lansat de UNBR

Data: 09 February 2022, 16:21 | autor: L.J. | 1 comentarii | 2783 afisari

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de avocatul Traian Briciu (foto), a lansat programul de educatie juridica non-formala in scoli “Fii avocat in scoala ta!”.


 

Decizia a fost luata de Comisia permanenta a UNBR, in sedinta din 4-5 februarie 2022.


Prezentam comunicatul UNBR:


“Comisia Permanenta a UNBR a aprobat in sedinta din 4-5 februarie 2022 programul de educatie juridica non-formala in scoli 'Fii avocat in scoala ta!' – FAST. In aceeasi sedinta, Departamentul pentru educatie juridica – DEJ, din cadrul UNBR, a fost acreditat sa se ocupe de coordonarea unitara a activitatilor desfasurate de avocati in scolile din Romania.

Acestea includ sustinerea unor ore de educatie juridica non–formala, voluntar si neremunerat, la nivel de gimnaziu si liceu, pe baza modulelor care vor fi puse la dispozitie de DEJ. De asemenea, vor putea fi organizate procese simulate, concursuri, dezbateri precum si vizite in cadrul institutiilor de profil – instante, penitenciare etc.

Etapa intai, cea de sondare a interesului avocatilor de a se implica voluntar in proiect, a fost peste asteptari. UNBR multumeste tuturor avocatilor pentru implicarea prompta si numeroasa in completarea chestionarului FAST. Vom reveni cu detalii complete despre rezultatele chestionarului, rezultate ce au stat la baza deciziei de implementare a unui proiect de voluntariat.

'Aceasta ne-a motivat sa ne miscam repede si sa avansam un plan de actiuni pe care ne dorim sa-l punem in practica pana la finalul acestui an scolar. Avem convingerea ca un efort conjugat la nivel national, prin intermediul barourilor, al scolilor si al autoritatilor, poate ajuta elevii sa infrunte provocarile generatiei lor si sa se implice ulterior in rezolvarea problemelor societatii', a spus dna. av. Luminita Ioana, coordonatorul proiectului.

Prima etapa a proiectului se va desfasura in perioada 15.03 – 15.06.2022, pe parcursul unui numar limitat de ore in cadrul intervalului aratat, iar colegii avocati care vor face parte din echipele de proiect vor fi selectati de Consiliile barourilor din tara si ulterior repartizati prin raportare la numarul unitatilor de invatamant incluse in proiect.

Inscrierea avocatilor in proiect se va putea face in cadrul barourilor in care vor dori sa participe la cursuri, in perioada 09.02 – 20.02.2022”.

Comentarii

# ?????? date 16 February 2022 17:38 0

& Bă "specialiști de drept", ,,moștenirea comunistă", ca orice "moștenire", urmează regimul juridic stabilit de cei care au realizat-o în condițiile în care s-au aprobat și realizat acele bunuri și în condițiile de administrare stabilite de cei ce au realizat bunurile, ? Nu sunt îndeplinite condițiile stabilite de cei care au lăstat ,,moștenirea comunistă" , nu puteți beneficia în mod legal de bunuri, ?

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.