ccf

PROVENZANO vs. ITALIA – Incalcarea art. 3 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului privind interzicerea torturii. CEDO a condamnat Italia pentru mentinerea in detentie de maxima siguranta a lui Bernardo Provenzano, fost cap al mafiei siciliene, condamnat pe viata. Provenzano a murit in detentie in 2016, diagnosticat cu cancer in fata terminala, cu multiple metastaze, fara a fi lasat sa se trateze adecvat

Data: 05 November 2018, 15:37 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1322 afisari

In cauza Provenzano contra Italiei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat Italia pentru mentinerea in regim de detentie de maxima siguranta a lui Bernardo Provenzano, fost cap al mafiei siciliene, aflat in executarea pedepsei de inchisoare pe viata pentru mai multe omucideri si alte infractiuni grave.


Provenzano a murit in detentie in 2016, in varsta de 83 de ani, dupa ce a fost diagnosticat cu cancer in fata terminala, cu multiple metastaze, fara sa fie lasat sa se trateze in mod adecvat. Mafiotul a fost tinut continuu in regim de maxima siguranta, autoritatile – inclusiv judecatorii – considerand ca prin acest regim, detinutul, considerat extrem de periculos, va fi impiedicat sa coordoneze afacerile mafiei siciliene.

In hotararea sa, CEDO a constatat ca Italia a incalcat articolul 3 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului privind interzicerea torturii. Acesta prevede:

„Nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante”.

Pe de alta parte, CEDO a refuzat sa acorde familiei Provenzano daunele cerute, in suma de 20.000 de euro.

Extras din hotarare:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.