Publicatie juridica noua: Revista de Drept constitutional

Data: 10 ianuarie 2016, 12:43 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2093 afisari

Judecatorul constitutional Tudorel Toader (foto) si Marieta Safta, lector univ. dr. in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii "Titu Maiorescu" din Bucuresti si prim-magistrat asistent al Curtii Constitutionale, au lansat Revista de Drept constitutional. Noua publicatie juridica isi propune sa promoveze principiile si valorile constitutionale, cercetarea stiintifica in domeniu si standardele moderne de protectie a drepturilor si libertatilor fundamentale, standarde rezultate din actele juridice nationale si internationale.


Cuvantul de deschidere al fondatorilor Revistei de Drept constitutional, Tudorel Toader si Marieta Safta, din primul numar al publicatiei:

"Demersul de realizarea a Revistei de drept constitutional a fost determinat in special de dinamica si importanta evolutiilor constitutionale, la nivel national si international. Consideram ca aceasta evolutie, precum si schimburile permanente care au loc intre cele doua planuri mentionate impune un spatiu distinct de prezentare si analiza la nivel national, respectiv existenta unei reviste de specialitate, care lipseste la acest moment in Romania.

Pornind de la aceste premise, revista de drept constitutional promoveaza cercetarea stiintifica in domeniu, dialogul referitor la teoria si jurisprudenta constitutionala, in cadrul procesului complex de constitutionalizare a dreptului. Revista ilustreaza si promoveaza standardele moderne de protectie a drepturilor si libertatilor fundamentale, standarde rezultate din actele juridice nationale si internationale, consacrate prin jurisprudenta instantelor constitutionale si a instantelor internationale, standarde codificate prin activitatea Comisiei de la Venetia.

Cu o aparitie trimestriala, revista va publica studii referitoare la teoria si jurisprudenta constitutionala, cu accent pe dreptul comparat in domeniu si pe raporturile cu dreptul Uniunii Europene. De asemenea, aceasta va cuprinde o rubrica destinata evolutiilor institutionale si jurisprudentiale ale instantelor de contencios constitutional, posibile repere pentru jurisdictia constitutionala nationala, pentru doctrina de specialitate, dar si pentru autoritatile publice implicate in actul de legiferare, pentru identificarea celor mai adecvate solutii, fundamentate si pe o analiza comparativa. Sectiunea dedicata actualitatilor constitutionale va cuprinde, deopotriva, referiri la studii su jurisprudenta constitutionala din tara sau din strainatate pe temele de interes ale momentului.

In egala masura, paginile revistei sunt deschise specialistilor din tara si din strainatate".


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.