Refuz pentru o judecatoare care a ingenuncheat CSM la CCR

Data: 08 iunie 2021, 17:59 | autor: L.J. | 1 comentarii | 5991 afisari

O judecatoare care a repurtat o victorie epocala la Curtea Constitutionala a Romaniei impotriva Consiliului Superior al Magistraturii a primit acum un refuz din partea Sectiei pentru procurori a CSM in sedinta de marti, 8 iunie 2021.Vorbim despre judecatoarea Ancuta Blanariu (foto), de la Judecatoria Iasi, cea care la 24 iunie 2020 a obtinut din partea CCR desfiintarea prevederilor din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor care se refera la procedura de transfer a magistratilor de la o instanta la alta, respectiv de la un parchet la altul. Cu acea ocazie, Curtea a constatat ca Legea 303/2004 permite ca aceasta procedura sa fie reglementata prin acte infralegale (respectiv regulamente adoptate de catre CSM, prin hotarari), iar nu prin lege organica, asa cum impune Constitutia.

Revenind la ziua de marti, 8 iunie 2021, trebuie sa spunem ca Sectia pentru procurori a CSM i-a refuzat Ancutei Blanariu solicitarea de trecere din breasla judecatorilor in cea a procurorilor, prin numirea la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi.


Iata intreaga lista de judecatori care au cerut sa devina procurori:


1.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea cererii de numire in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Zimnicea, formulata de domnul BOSOC SAMIR, judecator la Judecatoria Alexandria. (majoritate: 2 voturi da, 4 voturi nu).

2. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind numirea domnului PREDUT DORIN – GEORGE in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta si, pe cale de consecinta, eliberarea acestuia din functia de judecator la Judecatoria Constanta. (unanimitate)

3. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind numirea doamnei GRIGORE ELENA – OANA in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina si, pe cale de consecinta, eliberarea acesteia din functia de judecator la Judecatoria Petrosani. (majoritate: 5 voturi da, 1 vot nu)

4. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de retragerea cererii de numire in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina formulata de domnul SANDU STEFAN LAURENTIU, judecator la Judecatoria Harsova. (unanimitate)

5. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind numirea doamnei DOROFTEI ROXANA in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani si, pe cale de consecinta, eliberarea acesteia din functia de judecator la Judecatoria Tulcea. (unanimitate)

6. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea cererii de numire in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, formulata de doamna BLANARIU ANCUTA, judecator la Judecatoria Iasi. (majoritate: 1 vot da, 5 voturi nu)

7. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind numirea domnului NICULESCU BOGDAN in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste si, pe cale de consecinta, eliberarea acestuia din functia de judecator la Judecatoria Topoloveni. (unanimitate)

8. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind numirea domnului PARASCHIV DRAGOS ALECSANDRU in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina si, pe cale de consecinta, eliberarea acestuia din functia de judecator la Judecatoria Racari. (unanimitate)

9. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind numirea doamnei SIGHETE BRIGITTE in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Lipova si, pe cale de consecinta, eliberarea acesteia din functia de judecator la Judecatoria Chisineu Cris. (unanimitate)

10. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat ca nu sunt indeplinite conditiile pentru numirea domnului judecator CRETU MIRCEA in functia de procuror militar la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Timisoara. (majoritate: 4 voturi neindeplinire conditii, 2 voturi indeplinire conditii)”.

Comentarii

# Q date 1 iulie 2021 15:14 0

Normal, sistemul se protejeaza . Ce nu este normal e ca judecatorii schimba statutul pour procuror, o functie INFERIOARA intr-o tara normala. Aceasta anomalie demonstreaza cat de jos a ajuns Doamna Justitie, o prostituata de lux!

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.