ccf

Refuz pentru procurorul respins din cauza unui serviciu secret

Data: 14 September 2022, 19:45 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2561 afisari

Un procuror despre care Consiliul Superior al Magistraturii afirma ca a fost lucrator sau colaborator al unui serviciu de informatii a primit un refuz din partea Sectiei pentru procurori a CSM in sedinta de marti, 13 septembrie 2022.Este vorba despre procurorul Marcian-Silviu Dordea (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Blaj. Miercuri, 7 septembrie 2022, CSM a publicat lista candidatilor care indeplinesc conditiile legale pentru participarea la „Concursul sau examenul pentru numirea in functii de conducere a procurorilor la parchetele de pe langa curtile de apel, tribunale, tribunale specializate si judecatorii, organizat in perioada august-noiembrie 2022”.

Trei procurori au fost respinsi, pe motiv de neindeplinire a conditiilor de participare prevazute in regulamentul aprobat prin Hotararea nr. 219/2020 a Sectiei pentru procurori din CSM: doi din cauza ca nu au functionat cel putin 2 ani la parchetul la care este vacanta functia de conducere pentru care candideaza, iar al treilea – Dordea – pe motiv de neindeplinire a conditiei de la art. 6 alin. 3 teza I din regulament: „Nu pot fi numiti in functii de conducere procurorii care au facut parte din serviciile de informatii sau au colaborat cu acestea”. Interdictia este continuta si in Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Marcian Dordea a facut plangere prealabila impotriva hotararii prin care a fost eliminat din concurs, dar Sectia pentru procurori i-a respins-o prin Hotararea nr. 1237/2022, pronuntata marti, 13 septembrie 2022.


Minuta CSM:


Constestatii impotriva hotararilor Comisiei de organizare a concursului de numire in functii de conducere a procurorilor, organizat in perioada 1 august-16 noiembrie 2022

Solutie

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea contestatiei formulate de domnul procuror DORDEA MARCIAN SILVIU impotriva Hotararii nr.7/07.09.2022 a Comisiei de organizare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a procurorilor, organizat in perioada 01 august - 16 noiembrie 2022. (unanimitatea voturilor valabil exprimate, o abtinere).

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.