ccf

RIL admis de Inalta Curte: “Revine curtii de apel competenta de solutionare a cererilor privind anularea deciziei directorului ANP”

Data: 24 April 2023, 13:05 | autor: L.J. | 0 comentarii | 14446 afisari

Competenta privind anularea deciziei directorului Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) de stabilire a locului de detentie pentru executarea pedepsei sau a deciziei de respingere a cererii de transfer la alt penitenciar revine curtilor de apel, prin sectia de contencios administrativ sau completurile specializate in litigii de contencios administrativ.


 


Decizia a fost luata luni, 24 aprilie 2023, de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Instanta suprema a admis recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Iasi.


Iata minuta ICCJ (dosar 516/1/2023):


“Decizia nr.3: Admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Iasi si, in consecinta, stabileste ca: in interpretarea si aplicarea art. 9 alin. (2) lit. a) si art. 56 alin. (2) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, precum si a art. 5 alin. (2) si art. 10 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, stabileste ca revine curtii de apel, prin sectia de contencios administrativ sau completurile specializate in litigii de contencios administrativ competenta de solutionare a cererilor privind anularea deciziei directorului Administratiei Nationale a Penitenciarelor de stabilire a locului de detentie pentru executarea pedepsei sau a deciziei de respingere a cererii de transfer la alt penitenciar. Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila. Pronuntata in sedinta publica astazi, 24 aprilie 2023”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.