Se lanseaza Codex-ul constitutional – Constitutiile statelor UE

Data: 01 iulie 2015, 13:10 | autor: A.P. | 0 comentarii | 2787 afisari

Ministerul Justitiei a anuntat lansarea Codex-ului constitutional – Constitutiile statelor membre ale Uniunii Europene, lucrare realizata de Ministerul Justitiei in parteneriat cu Centrul de Drept Constitutional si Institutii Politice din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, printr-un proiect finantat de Banca Mondiala.


Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Justitiei, evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 1 iulie 2015, ora 15.00, in Amfiteatrul „Nicolae Titulescu” al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti.

La eveniment sunt invitati sa participe membri ai Curtii Constitutionale a Romaniei, Consiliului Superior al Magistraturii, Parlamentului, Guvernului, precum si personalitati din lumea academica.

Comunicatul MJ:

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, va participa miercuri, 1 iulie 2015, la lansarea Codex-ului constitutional – Constitutiile statelor membre ale Uniunii Europene, lucrare realizata de Ministerul Justitiei in parteneriat cu Centrul de Drept Constitutional si Institutii Politice (CDCIP) din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti. La eveniment vor participa membri ai Curtii Constitutionale, Consiliului Superior al Magistraturii, Parlamentului, Guvernului, lumii academice. Proiectul, finantat de Banca Mondiala, a beneficiat de sprijinul cadrelor didactice din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti si a presupus traducerea in limba romana a celor 27 de constitutii ale statelor membre ale U.E. si tiparirea unui Codex care cuprinde atat textele constitutionale traduse, cat si prezentarile acestora. Cele 1.250 de exemplare ale Codexului vor fi distribuite catre membrii Parlamentului, Guvernului, Consiliului Superior al Magistraturii, presedintilor instantelor judecatoresti si ai parchetelor. De asemenea, varianta electronica a Codexului va fi publicata pe site-ul Ministerului Justitiei, pentru informarea si studierea acestuia de catre reprezentantii societatii civile si a oricarui cetatean interesat de aceste aspecte. Evenimentul de lansare va avea loc in Amfiteatrul „Nicolae Titulescu” al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti cu incepere de la ora 15.00, iar ziaristii interesati sa participe sunt asteptati pana la ora 14.45”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.