ccf

Se pensioneaza un procuror care a cerut o condamnare pe Protocolul SRI-PICCJ

Data: 11 October 2022, 16:35 | autor: L.J. | 0 comentarii | 8820 afisari

Se pensioneaza un procuror care a cerut o condamnare pe Protocolul incheiat in anul 2009 intre Serviciul Roman de Informatii si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.Este vorba despre procurorul militar Gheorghe Caloian (foto), seful Sectiei judiciare de la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel.

In toamna anului 2018, Caloian a incercat fara succes la ICCJ stramutarea dosarului in care judecatorii CMA Constantin Udrea si Radu Stancu constatasera ilegalitatea Protocolului SRI-PICCJ din 2009, dispunand achitarea definitiva a unui jandarm al carui dosar fusese instrumentat de Parchetul Militar Cluj in colaborare cu SRI. Parchetul a declarat contestatie in anulare fata de decizia completului Udrea-Stancu, iar procurorul Caloian a solicitat Inaltei Curti stramutarea, invocand printre altele „impartialitatea” celor doi judecatori militari si folosind ca argumente articole din presa in care aparea Constantin Udrea.

Sectia pentru procurori din CSM i-a aprobat lui Gheorghe Caloian pensionarea in sedinta de marti, 11 octombrie 2022. Si nu doar lui, ci si procurorilor Ionel Toma de la PCA Suceava (cu grad de PICCJ) si Andreea-Ruxandra Nica de la Parchetul General (sefa cu delegare a Serviciului de registratura generala, grefa, arhiva si relatii cu publicul). Pensionarea lui Ionel Toma va intra in vigoare la 1 noiembrie 2022, iar cea a Andreei Nica – la 24 octombrie..

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.