ccf

Se pensioneaza un procuror PICCJ cu grad luat fara examen

Data: 17 June 2022, 18:26 | autor: | 0 comentarii | 2843 afisari

Vrea sa iasa la pensie un procuror de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie care a obtinut gradul de PICCJ fara examen.Este vorba despre procurorul PICCJ Marian Lazar (foto), cel care si-a luat gradul de Parchet General prin Hotararea nr. 594 din 10 iunie 2015 a Plenului CSM, Consiliul argumentand la acea vreme ca simpla numire a unui procuror intr-o functie de conducere la un parchet superior celui pentru care procurorul avea grad castigat prin concurs aducea cu sine obtinerea gradului (click aici pentru a citi). Intre timp, nu mai este posibil asa ceva, intrucat noua forma a Legii nr. 303/2004 statutul judecatorilor si procurorilor (in vigoare din octombrie 2018) stipuleaza ca procurorii care si-au incheiat mandatele pe care le ocupau la un parchet se intorc la unitatile de provenienta in cazul in care nu detin gradul profesional corespunzator respectivului parchet.

Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii va discuta cazul lui Marian Lazar in sedinta de marti, 21 iunie 2022.


Lista tuturor cererilor de pensionare:


1. Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de doamna LUNGU FLORENTINA, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj (13586/2022)

2. Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de domnul DIMA MARIAN, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita (13224/2022)

3. Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de domnul NICULEANU EUGEN, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj (13589/2022)

4. Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de doamna COSTEA CAMELIAGRATIELA, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (12957/2022)

5.Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de domnul MOLDOVAN ILIE TIBERIUS, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

6. Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de domnul colonel magistrat LAZAR MARIAN, procuror militar sef al Serviciului de urmarire penala si judiciar la Sectia Parchetelor Militare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

7. Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de doamna PANAITATU OANA-RUXANDRA, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - structura centrala

8. Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de domnul MIHAILIUC ALEXANDRU, procuror sef al Biroului teritorial Ialomita in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.