ccf

SIMPOZION ROMINVENT (XVIII) – Ion Mocanu directorul Rominvent: "Speram ca persoanele trimise de noi sa legifereze vor face ceea ce sunt obligate, prin lege, sa faca pentru protectia si apararea drepturilor de proprietate industriala"

Data: 20 October 2016, 15:23 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2049 afisari

Sala "Tisa" a Hotelului Sport din Poiana Brasov gazduieste, in perioda 19-21 octombrie 2016, Editia a XVIII-a a Simpozionului "Contrafacerea si pirateria in domeniul proprietatii intelectuale" organizat de Rominvent, cea mai importanta agentie in domeniul proprietatii industriale, infiintata in anul 1953.


Cu prilejul celui de-al XVIII-lea Simpozion Rominvent, directorul general al agentiei, Ion Mocanu (foto), a declarat pentru Lumeajuridica.ro ca se impune ca factorii politici implicati in domeniul proprietatii intelectuale sa prioritizeze aceasta ramura, care din pacate "este lasata la final".

Iata ce ne-a declarat directorul general al Rominvent, Ion Mocanu:

"Atingem varsta majoratului, motiv pentru care vom fi mai "ofensivi". Suntem la a XVIII-a editie a Simpozionului "Contrafacerea si pirateria in domeniul proprietatii intelectuale" si va marturisesc ca ne dorim sa atingem editia XX. Iar aceasta intrucat cea de-a XX-a editie va avea o semnificatie aparte, respectiv faptul ca Rominvent va implini 65 de ani de existenta, dedicati exclusiv protectiei si apararii drepturilor de proprietate industriala.

Va aduc in atentie ce am spus la inceputul Simpozionului: ne incapatanam sa organizam acest eveniment in continuare pentru ca ne incapatanam sa fim optimisti si sa speram ca persoanele trimise de noi, ca popor, sa administreze si sa legifereze, cu privire inclusiv la domeniul proprietatii intelectuale, vor intelege ceea ce trebuie sa inteleaga dintr-un astfel de eveniment si vor face ceea ce sunt obligate, prin lege, sa faca pentru protectia si apararea drepturilor de proprietate industriala. Asa cum bine stim, in orice tara a lumii protectia si apararea drepturilor de proprietate industriala este asigurata de catre organele specializate ale Statului.

De altfel, vorbind despre lupta impotriva contrafacerii este necesar sa evidentiez conditiile cumulative pe care ar trebui sa le cunoasca toti cei care sunt implicati in acest domeniu sau au interese firesti in acest domeniu.

In primul rand, este necesar sa se admita faptul ca fenomenul contrafacerii exista din secunda doi dupa ce primul creator a aparut pe suprafata Pamantului, dar si ca acest fenomen va exista atat timp cat vor exista creatori.

A doua conditie pentru lupta impotriva contrafacerii se refera la eficienta masurilor de combatere a fenomentului contrafacerii, care este conditionata de lucrul in echipa, de colaborarea intre toate fortele interesate in acest sens. Toti cei care au legatura cu domeniul proprietatii intelectuale, si in consecinta si cu contrafacerea, trebuie sa puna in comun ceea ce ii intereseaza, ceea ce ii apropie, pentru ca acest lucru asigura o circulatie a informatiei. Vorbim, in mod evident, de caracterul unitar al actiunilor care este atat de necesar.

Iar in al treilea rand, trebuie sa existe vointa politica. Fara vointa politica, nimic nu poate sa existe. Avem nevoie de cadru legal corespunzator si avem nevoie de o prioritizare fireasca. Din pacate, exista un top al prioritatilor in care intotdeauna proprietatea industriala este lasata la final.

Desigur, la nivel declarativ, tot cei ce reprezinta Statul in acest domeniu al activitatii invoca necesitatea dezvoltarii inovatiei, ca un vector de dezvoltare. Or, consider ca nu poti invoca inovatia, atat timp cat nu ai invatamantul pus la punct, industria este asa cum este si mai ales cercetarea este la nivelul pe care nu il mai comentam."

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.